Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 12. 2023,
14.18

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Ljubljana Zoran Janković Plečnikov stadion

Torek, 12. 12. 2023, 14.18

4 mesece, 2 tedna

Cenitev MOL za Plečnikov stadion: 18,1 milijona evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Plečnikov stadion | Ljubljanski župan Zoran Janković je spomnil na ugotovitev zavoda za varstvo kulturne dediščine, da je 47 odstotkov Plečnikovega stadiona že tako propadlih, da se jih ne da obnoviti. | Foto Ana Kovač

Ljubljanski župan Zoran Janković je spomnil na ugotovitev zavoda za varstvo kulturne dediščine, da je 47 odstotkov Plečnikovega stadiona že tako propadlih, da se jih ne da obnoviti.

Foto: Ana Kovač

Ljubljanski župan Zoran Janković je na novinarski konferenci povedal, da cenitev Mestne občine Ljubljana za zemljišče pod Plečnikovim stadionom, s katero naj bi razrešili različna stališča med poslovnežem Jocem Pečečnikom in ministrstvom za kulturo, znaša 18,1 milijona evrov. Kot je dodal, ima odslej vse niti v rokah ministrstvo za kulturo. Poudaril je še, da je cenitev opravil cenilec, ki z občino doslej še ni nikoli sodeloval.

Rezultate tretje cenitve je Mestna občina Ljubljana (MOL) prejela v ponedeljek in jo, kot je povedal Zoran Janković, posredovala tako Jocu Pečečniku kot ministrstvu za kulturo, predsedniku vlade Robertu Golobu in predsedniku Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Franju Bobincu.

MOL je naročil cenitev zemljišča pod stadionom, ker sta se cenitvi Pečečnika in države, ki se zanima za odkup, precej razlikovali.

Cenitev Pečečnika oziroma družbe Bežigrajski športni park (BŠP), katerega ustanovitelji so Pečečnik, MOL in OKS, je vredna 18,6 milijona evrov, cenitev države je znašala okoli 11,7 milijona evrov.

Plečnikov stadion
Novice Ljubljanska občina naročila cenitev Plečnikovega stadiona

Na vprašanje, kaj so naslednji koraki v zvezi z usodo Plečnikovega stadiona, je ljubljanski župan danes še odgovoril, da obstaja pot za mirno rešitev, sicer pa bodisi stadion država kupi in obnovi bodisi ministrstvo za kulturo poda soglasje k predloženemu gradbenemu dovoljenju. Dodal je, da je MOL Plečnikov stadion pripravljen prevzeti v upravljanje pod pogojem, da je v lasti države ter je prvotno namenjen športu in kulturi.

Janković je spomnil še na ugotovitev zavoda za varstvo kulturne dediščine, da je 47 odstotkov Plečnikovega stadiona že tako propadlih, da se jih ne da obnoviti.

Ne spreglejte