Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 6. 2022,
14.24

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

162

Natisni članek

Gibanje Svoboda Robert Golob

Ponedeljek, 27. 6. 2022, 14.24

1 leto, 10 mesecev

Golob pretrgal molk in se začel braniti: Povsem jasno je, da …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

162

Robert Golob | Robert Golob trdi, da je svoje otroke vzel na službena potovanja tudi kot predsednik uprave Gen-I: "Še huje, takrat sem si svoj urnik tako prilagodil, da nisem šel nikamor, poudarjam, nikamor brez družine, ker sem bil jaz gospodar svojega urnika. Zdaj se moram prilagajati urniku in se tudi družina prilagaja mojemu urniku in to je vsa razlika," je opisal. | Foto STA

Robert Golob trdi, da je svoje otroke vzel na službena potovanja tudi kot predsednik uprave Gen-I: "Še huje, takrat sem si svoj urnik tako prilagodil, da nisem šel nikamor, poudarjam, nikamor brez družine, ker sem bil jaz gospodar svojega urnika. Zdaj se moram prilagajati urniku in se tudi družina prilagaja mojemu urniku in to je vsa razlika," je opisal.

Foto: STA

Odgovorni urednik Siol.net Peter Jančič je v nedeljski kolumni razkril, da naj bi predsednik vlade Robert Golob na službeno pot v Bruselj vzel tudi svoje otroke. Tako kot vselej smo informacije preverili v kabinetu predsednika vlade, a do danes njihovega uradnega odgovora še nismo prejeli. Se je pa danes prek STA oglasil Golob, ki trdi, da je vse stroške pokril sam.

Klakočar Zupančič, proslava
Mnenja Strah zaradi Golobovih otrok

Golob je danes v izjavi za medije dejal, da bo na službenih poteh družina še naprej ob njem, da pa mu je popolnoma jasno, da mora stroške zanjo poravnati sam, s čimer nima nobene težave.

"Funkcija predsednika vlade zahteva precejšnja prilagajanja zasebnega in službenega življenja. Zaradi številnih poti v tujino bo predsednik vlade občasno na pot vzel tudi družinske člane," je vlada zapisala na Twitterju med koncem tedna, ko so se pojavila prva poročila o tem. Ob tem so pojasnili tudi, da se "vsi stroški, od nastanitve do letalskih vozovnic, vodijo ločeno in jih predsednik vlade poravnava sam". V Bruselj naj bi sicer potoval z redno letalsko linijo.

Novi standardi pri razkrivanju 

Javnost je pozornejša na vprašanja mešanja službenih in zasebnih poti tudi po aferi, v kateri se je poleti 2020 znašla nekdanja ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, ki pa je imela težave predvsem pri pojasnjevanju plačil stroškov za družinske člane, ki so bili z njo ob delovnih obiskih na Krasu in v Izoli. Komisija za preprečevanje korupcije ji je očitala kršitve integritete, pa tudi kriminalisti so po poročanju Televizije Slovenija iz marca letos ugotovili, da plačilo njenega bivanja v Izoli iz občinskega proračuna ni bilo v skladu z zakoni. A ovadba ni doletela Pivčeve, pač pa izolskega župana Danila Markočiča, so poročali. Oba sta sicer ves čas trdila, da javna sredstva niso bila oškodovana.

Na Twitterju v protinapad šef Ukoma

Po objavi nedeljske kolumne Jančiča so se z Ukoma odzvali na Twitterju in potrdili neuradne informacije. V debato na družabnem omrežju pa se je z drugimi uporabniki vključil kar sam v. d. direktorja Ukoma Dragan Barbutovski

Požareport je danes povzel poročanje Siola in objavil fotografije Goloba z otrokom v Bruslju. Več si lahko preberete tukaj

Na vladni urad za komuniciranje, ki je sicer dolžan predvsem obveščati javnost in s tem tudi odgovarjati na vprašanja medijev, smo se zato danes znova obrnili z vprašanji, zakaj uradnega odgovora od njih nismo prejeli, zakaj so se na vprašanja odločili odgovoriti na Twitterju in kako to, da se je v debato vključil kar sam v. d. direktorja Ukoma Dragan Barbutovski. Bo to po novem stalna praksa? Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

robert golob
Novice Golob na službeno pot v Bruselj odpeljal tudi otroke

Ne spreglejte