Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 11. 2019,
15.04

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

6

Natisni članek

Koper Robert Šuc Goran Malenić Aleš Bržan

Četrtek, 28. 11. 2019, 15.04

4 leta, 5 mesecev

Bržan razrešil svetovalca Šuca, Malenić za zdaj ostaja na položaju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

6

Aleš Bržan | Koprski župan Aleš Bržan je sprejel razrešitev svojega svetovalca Roberta Šuca. | Foto STA

Koprski župan Aleš Bržan je sprejel razrešitev svojega svetovalca Roberta Šuca.

Foto: STA

Koprski župan Aleš Bržan je danes sporočil, da je sprejel ponudbo svojega svetovalca Roberta Šuca za prekinitev delovnega razmerja, potem ko je v javnost prišel posnetek Šučevega pogovora z direktorjem koprskega stanovanjskega sklada Goranom Malenićem. Temu naj bi Šuc po aferi z vožnjo pod vplivom alkohola ponujal opustitev pripravljenih kazenskih ovadb. Nadzorniki koprskega stanovanjskega sklada so medtem odločanje o Malenićevi razrešitvi preložili na prihodnji petek.

"Zjutraj sem na svojo delovno mizo prejel prošnjo za razrešitev oziroma prekinitev pogodbe o zaposlitvi, ki jo je podpisal moj sodelavec Robert Šuc. V pismu je zagotovil, da ni zlorabil mojega zaupanja ali prekoračil svojih pooblastil, kot je bilo morda mogoče razumeti iz posnetka, objavljenega v sredo na televiziji," je pojasnil Bržan. Prej omenjeni posnetek pogovora Šuca z Goranom Malenićem je objavil POP TV.

Direktor koprskega stanovanjskega sklada s steklenico v roki pleše na mizi. Video: YouTube.

Novice Direktor koprskega stanovanjskega sklada s steklenico v roki pleše na mizi #video

Bržan: Posnetek dopušča možnost, da je Šuc prekoračil pooblastila

Kot je dodal koprski župan, je Šuc izrazil prepričanje, da bo to tudi zlahka dokazal na sodišču, za prošnjo za razrešitev pa se je odločil izključno zato, ker ne bi rad s svojo predkazensko ovadbo obremenjeval dela občine.

Gorana Malenića so policisti ujeli opitega za volanom. | Foto: YouTube Gorana Malenića so policisti ujeli opitega za volanom. Foto: YouTube

"Sam se najraje odločam na podlagi dejstev, ta pa še niso bila ugotovljena. Včerajšnji posnetek dopušča možnost, da bi moj sodelavec lahko prekoračil svoja pooblastila, morda celo ravnal protipravno. Dejstvo pa je tudi, da nihče teh posnetkov še ne more potrditi kot verodostojne. Zato je prav, da o tem odloči postopek, da se opravi preiskavo in razišče okoliščine," je dejal Bržan.

Kot je še dodal koprski župan, je sam odločno proti vsakršnim protipravnim ravnanjem, če pa bi se izkazalo, da je šlo v primeru posnetka za konstrukt, pa bi lahko s Šucem tudi obnovil sodelovanje.

alkotest
Novice Direktor koprskega stanovanjskega sklada napihal in ostal brez izpita

Nadzorniki dali Maleniću še teden dni časa

Nadzorni svet koprskega stanovanjskega sklada je medtem danes po večurni seji sklenil prestaviti odločanje o razrešitvi direktorja Gorana Malenića na prihodnji petek. Kot je pojasnila prva nadzornica Mojca Hilj Trivič, so se kljub ugotovljenim nepravilnostim tako odločili po opozorilu pravnikov o rokih, ki jih ima Malenić, da se opredeli do zadeve.

Malenić je namreč vse od izbruha afere z vožnjo pod vplivom alkohola in pozivih k odstopu uradno na bolniški. Kot je danes povedala prva nadzornica sklada, so Malenića že v vabilu na današnjo sejo sicer seznanili z vsebino njihovih ugotovitev, a se je direktor vabilu izmikal in se do njegove vsebine ni opredelil. Tako so prejeli Malenićev dopis, v katerem trdi, da z vsebino ni seznanjen in da nadzorni svet zato danes nima podlage za odločanje o njegovi razrešitvi.

"Zaradi tega smo se danes odločili, da si vzamemo še par dni časa in ga še enkrat pozovemo, da se opredeli," je dodala Hilj-Trivičeva. V vsakem primeru pa se pričakuje, da bodo nadzorniki na naslednji seji, ki bo prihodnji petek, glasovali o tem, da občinskemu svetu predlagajo Malenićevo razrešitev.

Goran malenić
Novice Direktorja bi lahko razrešili zaradi alkoholiziranosti, le zakone je treba brati #video

V obdobju bolniške odsotnosti prišel na sklad in zahteval izplačilo računa

Po besedah predsednice nadzornega sveta so namreč ugotovili, da niso bili uresničeni cilji, zastavljeni v poslovnih in finančnih načrtih, prav tako so bila ugotovljena oškodovanja sklada, šlo naj bi za nesmotrno rabo njegovih sredstev. Vse to po njenem prepričanju pomeni dovolj argumentov, ki bodo podlaga za njihove naslednje odločitve.

Ob tem Mojca Hilj Trivič opozarja na nova dejstva oziroma dogodke. Tako je na primer Malenić v obdobju svoje bolniške odsotnosti enkrat prišel na sklad in potrdil račun, ki ga je njegov namestnik pred tem zavrnil, in zahteval izplačilo tega računa. "To je samo še ena od ugotovitev, ki nakazuje na negospodarno ravnanje," je dodala. Hilj Trivičeva o konkretnih zneskih v zvezi z očitki o negospodarnem ravnanju še ni želela govoriti, je pa navedla, da bi se lahko odločili za naročilo izredne revizije poslovanja sklada.

Ne spreglejte