Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 11. 2019,
8.05

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

37

Natisni članek

goran malenič javni stanovanjski sklad mestne občine koper

Torek, 19. 11. 2019, 8.05

4 leta, 5 mesecev

Direktor koprskega stanovanjskega sklada s steklenico v roki pleše na mizi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

37

Po spletu je zaokrožil posnetek vinjenega Gorana Malenića, direktorja Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper. Video je v javnost prišel le nekaj dni po tem, ko mu je policija zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzela vozniški izpit. Kljub pozivu koprskega župana, naj s funkcije odstopi, Malenić tega noče storiti. Posnetek naj bi bil star vsaj dve leti.

alkotest
Novice Direktor koprskega stanovanjskega sklada napihal in ostal brez izpita

Gorana Malenića, direktorja koprskega stanovanjskega sklada, je policija prejšnji četrtek ustavila pod Šmarjami, ko se je vračal z večerje, ki je potekala v sklopu posveta o nepremičninskem poslovanju. Test vinjenosti je pokazal, da ima Malenić v telesu 0,58 miligrama (1,2 promila) alkohola, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje.  

"Moj je život Švicarska"

Niti teden dni po dogodku s policisti pa je v javnost pricurljal posnetek Malenića, na katerem je razvidno, da ob spremljavi pesmi Dina Merlina Moj je život Švicarska popiva v sejni sobi svoje direktorske pisarne. Po naših informacijah naj bi sicer šlo za vsaj dve leti star videoposnetek. 

Malenić, ki naj bi vožnjo pod vplivom alkohola obžaloval, se na naše klice ne odziva. Kot je znano, naj bi bil trenutno na bolniškem dopustu.

Pijanka | Foto:

Noče se odreči funkciji

Koprski župan Aleš Bržan je dejal, da je vožnja pod vplivom alkohola nesprejemljiva in da Malenić ne uživa več njegovega zaupanja. Odločitev o sprožitvi postopka za razrešitev Malenića Bržan prepušča nadzornemu svetu stanovanjskega sklada. Izrazil je pričakovanje, da bo Malenić ponudil svoj odstop.

Malenić z direktorske funkcije noče odstopiti. Kot razlog naj bi navajal dejstvo, da je imenovani funkcionar, ki ni v službi javnosti, temveč tistih, ki so ga imenovali.

Bržan bo odločitev nadzornikov spoštoval in po potrebi točko o razrešitvi Malenića nato uvrstil na dnevni red občinskega sveta.
 | Foto: STA , Bržan bo odločitev nadzornikov spoštoval in po potrebi točko o razrešitvi Malenića nato uvrstil na dnevni red občinskega sveta. Foto: STA ,

"Bolj nas skrbi delovanje sklada"

Vožnja pod vplivom alkohola se zdi nesprejemljiva tudi predsednici nadzornega sveta stanovanjskega sklada Mojci Hilj Trivić. Kot je povedala pred dnevi, bodo po seznanitvi vseh nadzornikov z dogajanjem sprejeli stališče in oblikovali poziv direktorju, naj v zvezi s tem sprejme neko odločitev, je povedala.

Pojasnila je, da zaupanje nadzornikov v direktorja ne more biti vezano na zadnje dogajanje. "Bolj nas skrbi delovanje sklada," je poudarila in dodala, da se bodo člani nadzornega sveta danes sicer sestali v zvezi z ravnanjem Malenića in ga tudi pozvali, da se opredeli do županovega poziva, poroča STA.

Ne morejo ga razrešiti

V današnji izjavi nam je Trvićeva pojasnila, da ga k odstopu z direktorske funkcije ne morejo prisiliti. "K odstopu ga je že pozval koprski župan, zato upamo, da se čim prej opredeli," je povedala Trivićeva in dodala, da se bodo danes popoldne sestali z nadzorniki.

"V zvezi z aktualnim dogajanjem bomo sprejeli stališče in o tem obvestili tudi javnost," nam je še zagotovila predsednica nadzornega sveta stanovanjskega sklada.

Maleniću se je zdel pogovor z županovim svetovalcem sporen

Med koncem tedna je županov svetovalec Robert Šuc sicer obvestil župana, da se bo sestal z Malenićem o tem, ali namerava odstopiti. Dogovorjeno je bilo, da bo Malenić do ponedeljka dopoldne sporočil svojo odločitev, vendar se nato ni javil na telefon, Bržan pa je, kot je navedel, šele iz medijev izvedel, da Malenić ne namerava odstopiti ter da se je Maleniću zdel pogovor s Šucem sporen.

Bržan sicer glede na Malenićevo ravnanje v zadnjih dneh in na omenjeni videoposnetek njegovih besed ne jemlje preveč resno, se pa strinja, da je treba stvari razčistiti.

Morebitnih groženj, ki naj bi jih bil Malenić deležen s strani Šuca, če ne bi prostovoljno odstopil, Bržan ni komentiral. Če pa bi se izkazalo, da je kdo ravnal narobe, je dodal župan, "je prav, da ima tudi to njegovo ravnanje posledice. Ne more pa to vplivati na tista dejstva, ki so se izkazala glede gospoda Malenića".

Nadzorni svet Malenića že pred časom pozval k razjasnitvi določenih nepravilnosti

Bržan je tudi zanikal, da naj bi že pred časom Maleniću ponudil v podpis odstopno izjavo, sta se pa zato že pogovarjala o možnosti odstopa. Kot razlog je župan navedel, da "se v zadnjih letih ni zgodilo nič na področju stanovanjskega sklada, kar bi se lahko štelo kot dobro ravnanje direktorja". Prav tako je nadzorni svet po njegovih besedah sam ugotavljal več morebitnih nepravilnosti in Malenića že pred časom pozval k njihovi razjasnitvi.

Koprski občinski svet že na septembrski seji ni potrdil poročila stanovanjskega sklada za leto 2018 in ni sprejel predloga rebalansa finančnega načrta za letos. Hilj Trivičeva je ob robu takratne seje poudarila, da niso imeli jasne finančne konstrukcije za najpomembnejši projekt gradnje stanovanj na območju Nad Dolinsko. Malenić pa je omenil "strašen pritisk", ki naj bi se vršil vse od julija.

STA
Ne spreglejte