SiolNET. Novice Slovenija
1,97

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Direktor koprskega stanovanjskega sklada napihal in ostal brez izpita

1,97

termometer

alkotest
Foto: STA

Direktorju koprskega stanovanjskega sklada Goranu Maleniću so policisti po poročanju Primorskih novic odvzeli vozniško dovoljenje, potem ko je alkotest pokazal, da ima v organizmu 0,58 miligrama (1,2 promila) alkohola. Koprski župan Aleš Bržan pričakuje, da bo ponudil odstop.

Malenić se je v četrtek v Portorožu udeležil posveta o nepremičninskem poslovanju, ko se je vračal z večerje, pa so ga policisti ustavili pod Šmarjami. V križišču so mu pomahali z rdečo lučjo, Malenić je ustavil in opravil alkotest. Ta je pokazal, da je v Portorožu spil precej več, kot bi pred vožnjo smel, zato so mu vzeli vozniško dovoljenje, niso ga pa peljali v celico na policijsko postajo, ker je za vožnjo do doma poklical taksi, dogajanje povzema časnik.

Bržan pričakuje odstop

Aleš Bržan Foto: STA Malenić dejanje obžaluje, Bržan pa je za Primorske novice dejal: "Tega ne moremo dopuščati, ker je takšno ravnanje nesprejemljivo. In pričakujem, da se bo zgodilo enako kot nedavno pri podžupanu. Da bo ponudil svoj odstop." Na pripombo, ali se mu ne zdi nekoliko nenavadno, da so v dobrih dveh mesecih policisti ujeli že drugega pijanega koprskega funkcionarja, pa je odvrnil, da gre očitno za težavo, ki se je je treba zavedati in aktivno reševati.

Malenićevo ravnanje se zdi nesprejemljivo tudi predsednici nadzornega sveta stanovanjskega sklada Mojci Hilj Trivić. Ko se bodo z informacijo seznanili vsi nadzorniki, bodo sprejeli stališče in oblikovali poziv direktorju, naj v zvezi s tem sprejme neko odločitev, je povedala.

Komentarji

7

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • bor955 / 16.11.2019. ob 16:52 +6 - 2

  Takoj bi ga morali izgnati iz države in zapleniti denar ki ga je kradel na stanovanjskem skladu !!

  +6 - 2
 • slov1ec / 16.11.2019. ob 11:23 +5 - 2

  Majhna, " sitna " riba. Pihal, rezultat je pokazal previsoko cifro, in ostal je ( vsaj začasno ) brez vozniške + verjetno kazen ( - 50 % = ?? ). Ok, vse lepo in prav, pač kot vsi drugorazredni državljani. Če bi bil pa član elite prvorazrednih, bi izbrani medicinski inštitut nekako po enem tednu ali malo več ugotovil, da NI bil vinjen (primer :J.Kacin, P. Vilfan ...)

  +5 - 2
 • MarkJurko / 16.11.2019. ob 16:20 +2 - 1

  Meni se smešno zdi, ko potem pravijo, da obžalujejo svoja dejanja in gredo naprej kot da ni bilo nič. Kje pa imajo prej pamet? Aja, v polnem kozarcu.

  +2 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin