Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 7. 2014,
8.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tone Krkovič Janez Janša Janez Janša Ivan Črnkovič Patria

Petek, 4. 7. 2014, 8.18

7 let, 12 mesecev

Brigadir Krkovič se je že pred sedmo uro zjutraj pridružil Janši na Dobu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Brigadir Tone Krkovič, ki je bil v zadevi Patria obsojen na 22 mesecev zapora, se je že pridružil Janezu Janši v zaporu na Dobu.

Kot so povedali na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij se je Krkovič, že pred sedmo uro zjutraj zglasil na Dobu.

Obsojenega bodo, kot so pojasnili, po sprejemu v zavod obravnavali v skladu z določbami in po postopkih, ki so opredeljeni v Zakonu o izvrševanju kazenskih sankcij in podzakonskih predpisih, tako kot vsako osebo, ki pride na prestajanje zaporne kazni. "Po prihodu v zavod je vsak obsojenec najprej nameščen v sprejemni oddelek, kjer lahko po zakonu ostane do 30 dni. Kasnejša namestitev je odvisna od okoliščin, ki bi lahko vplivale na varnostno situacijo v zavodu," so navedli.

"Sem nedolžen, a hkrati tudi nemočen in prizadet" V izjavi za javnost je zapisal, da odhaja s pokončno glavo, ker je nedolžen, in sodbo v zadevi Patria označil za krivično. Pojasnil je tudi, da se je na prestajanje kazni zglasil v spremstvu nekdanjih sobojevnikov in sina. "Odhajam s pokončno glavo, ker sem nedolžen, a hkrati tudi nemočen in prizadet zaradi nepopisne krivice, ki mi je bila prizadeta s krivično sodbo," je zapisal. Dodal je, da do danes ni dobil odgovora na vprašanji, zakaj in kaj hudega je storil.

"Kot general Slovenske vojske in države, ki sem jo pomagal ustvarjati in braniti, prisegam, da nikoli od nikogar v zvezi s projektom Patria nisem prejel nikakršne obljube, kaj šele nagrade! Moja vest je popolnoma čista," je zapisal in dodal, da krivično obsodbo brez dokazov doživlja kot uničevanje domovine.

Krkovič je sicer že ob prejemu poziva napovedal, da se bo nanj odzval in ne bo zaprosil za odložitev ali alternativno prestajanje kazni.

Črnkovič še čaka na odločitev sodišča Krkovičev soobsojeni Janez Janša dveletno kazen prestaja že dva tedna, prav tako na Dobu.

Ivan Črnkovič pa je najprej neuspešno zaprosil za alternativno prestajanje kazni, zdaj pa se bo na zavrnitev še pritožil. Hkrati je zaprosil tudi za odlog prestajanja kazni. Sodišče je o tej prošnji že odločilo in odobrilo, da se v zaporu zglasi oktobra.

Obsojeni morajo do konca julija poravnati tudi vsak po 37.000 evrov kazni, bremenijo jih tudi sodni stroški. Črnkovič je zaprosil še za obročno odplačevanje kazni, a tudi o tem še ni odločitve.

Ne spreglejte