Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2013,
17.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alenka Bratušek dan državnosti

Ponedeljek, 24. 6. 2013, 17.04

8 let

Bratuškova: Naš praznik je lahko tudi dan veselja in praznik vsakega od nas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kljub načelnim in povsem razumljivim razlikam in neskladjem ter pomanjkanju in številnim odrekanjem smo znova sposobni ravnati složno za dosego skupnega cilja.

Tako je v poslanici ob dnevu državnosti zapisala prva ženska predsednica Vlade RS Alenka Bratušek. Ob tem je omenila lanski december, ko so bile na državni praznik "notranje razprtije med nami tako zaostrene, da nismo zmogli praznovati skupaj. Na isti praznični dan je imel en narod na istem mestu dve proslavi, kar je začudilo celo pri nas živeče tujce".

"Danes Slovenci med seboj manj sprti" "Zdaj je drugače – Slovenci smo med seboj manj sprti," je nadaljevala Bratuškova, ki meni, da je, odkar je nastopila njena vlada, manj notranjih razprtij in napetosti. "In rečem lahko, da me ta mir, ta vrednota, ki je vredna več kot katerikoli finančni ali gospodarski ukrep in je predpogoj za ustvarjanje naše lepše skupne prihodnosti, navdaja z upanjem." Kot je dodala, je v takšnem vzdušju lahko naš praznik tudi dan veselja in osebni praznik vsakega od nas.

Predsednica vlade priznava, da je vloga, ki jo je prevzela pred nekaj manj kot sto dnevi, nehvaležna. Zaradi prazne državne blagajne so in še bodo ukrepi njene vlade neprijetni, zato verjame, da državljanom ne bo ostala v spominu zaradi ugodja, ki bi ga uživali v obdobju njenega vladanja.

"Ko bomo odšli, nam boste ploskali ali pa nas izžvižgali "Zavedam se, da nižanje plač ter uvedba davkov nista ukrepa, s katerimi bi se lahko ljudem prikupila. In lahko mi verjamete, da bi bila najsrečnejša predsednica vlade, če bi bila blagajna polna in bi lahko delila, ne jemala. A druge možnosti danes žal nimam." Bratuškova se zaveda, da se, kdor vlada v času suše, ne more bahati z bujno rastjo na svojem vrtu. "Ko bomo nekega dne odšli 'z odra', nam boste lahko ploskali ali pa nas izžvižgali. Presojali nas boste lahko po naših dejanjih in opravljenem delu."

Ob tem je predsednica vlade državljankam in državljanom RS ter vsem Slovenkam in Slovencem zunaj meja Republike Slovenije iskreno čestitala ob državnem prazniku dnevu državnosti.

Ne spreglejte