Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2013,
13.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Franc Bogovič SLS koalicija

Nedelja, 10. 2. 2013, 13.00

8 let

Bogovič: Nastajajo obrisi koalicije, ki se je napovedovala po volitvah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
SLS se glede iskanja rešitev iz politične krize v tem trenutku pogovarja le v trojčku iz sedanje koalicije, je povedal podpredsednik SLS Franc Bogovič.

Bogovič, podpredsednik SLS in eden od dveh kandidatov za naslednika predsednika stranke Radovana Žerjava, je sicer v pogovoru za spletni portal Žurnal24 poudaril, da do volilnega kongresa stranke morebitne pogovore o projektni vladi vodi Žerjav, ki "se bo zdaj prvenstveno usmeril v pogovore znotraj trojčka, ki izstopa iz koalicije". "SLS se glede iskanja rešitev, kako naprej, v tem trenutku pogovarja samo s trojčkom iz sedanje koalicije oziroma z dvojčkom morebitnega prihodnjega trojčka," je pojasnil Bogovič.

Pričakuje konstruktivno nezaupnico sedanji vladi Kot je dodal, pa glede na novo razmerje moči pričakuje konstruktivno nezaupnico sedanji vladi. "Nastajajo tudi že obrisi koalicije, ki se je napovedovala takoj po zadnjih volitvah. Pričakujem, da se bodo tudi znotraj SD spremenila stališča, vsaj tako je slišati po kuloarjih. Menim, da bi se lahko trenutne razmere razrešile februarja in marca."

Glede možnosti sodelovanja s Pozitivno Slovenijo ob nejasni vlogi "zamrznjenega" predsednika Zorana Jankovića Bogovič poudarja, da bi, če bi bili takšni očitki, kakršni letijo na Jankovića, uperjeni zoper župana iz vrst SLS, "zagotovo zahtevali, naj odstopi".

Bogovič: Janša in Janković želita s funkcije dokazati svojo nedolžnost "Janša in Janković želita s funkcije dokazati svojo nedolžnost. Menim, da to ni v skladu s standardi evropske parlamentarne demokracije," je dodal. Na izrecno vprašanje, ali bodo sodelovanje s PS pogojevali z odstopom Jankovića z mesta ljubljanskega župana, pa je Bogovič odgovoril: "To bomo še videli."

Sam bi v primerjavi z Janšo kdaj ubral manj trde metode za dosego ciljev O sodelovanju s premierom Janezom Janšo je dejal, da je v Janša "eden od ljudi z najboljšim pregledom nad delovanjem vlade", da pa bi "sam kdaj pa kdaj ubral manj trde metode za dosego ciljev". Pod pojmom trde metode Bogovič razume "brezkompromisnost pri sprejemanju določenih zakonov in drugih odločitev brez predhodnih pogovorov in izmenjave stališč ali premalo razprave".

"V slovenskem političnem prostoru se je nabralo preveč osebnih zamer" Poudaril je še, da se je v slovenskem političnem prostoru v zadnjih 25 letih nabralo preveč osebnih zamer: "Zato pogosto naletimo na nepripravljenost za sodelovanje političnih strank. Pravzaprav niti niso problematične stranke, ampak osebnosti. Zagotovo se predsednika vlade drži etiketa, da je za marsikoga nesprejemljiv."

Ne spreglejte