SiolNET. Novice Slovenija
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bodo poslanci dokončno ukinili dodatek za delovno aktivnost?

0,90

termometer

Denar
Poslanci bodo danes glasovali o ukinitvi dodatka za delovno aktivnost. Vladnemu predlogu nasprotujejo predvsem v Levici. Foto: Getty Images

Državni zbor bo oktobrsko sejo sklenil z glasovanjem o več predlogih zakonov. Poslanci bodo dokončno odločali o noveli o socialnovarstvenih prejemkih, ki ukinja dodatek za delovno aktivnost, med drugim pa bodo glasovali še o ustreznosti pokojninske novele in novele o urejanju trga dela za nadaljnjo obravnavo.

Na dnevnem redu bo tudi tretje branje predloga novele zakona o prevozih v cestnem prometu, ki med drugim s 1. julijem 2020 uvaja brezplačen javni prevoz za upokojence. Predlogu je v drugi obravnavi prikimala večina poslancev, so pa nekateri pred današnjo obravnavo napovedali vložitev dopolnil.

Odbor za obrambo Novice Po 13 urah zelena luč odbora za ukinitev dodatka za delovno aktivnost

Levica proti ukinitvi dodatka za delovno aktivnost

Na zadnji dan oktobrske seje bodo poslanci sicer med drugim dokončno odločili o odmevnem predlogu novele zakona o socialnovarstvenih prejemkih, ki ob glasnem nasprotovanju predvsem Levice ukinja dodatek za delovno aktivnost.

Prav tako bodo glasovali o nadaljnji obravnavi predlagane novele zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki prinaša poenotenje odmerne stopnje za moške in ženske, spreminja pa tudi tako imenovani dvojni status, ter predlagane novele zakona o urejanju trga dela, ki zvišuje minimalni znesek denarnega nadomestila za brezposelnost.

Brane Golubović Novice Golubović: Način sodelovanja z Levico ni primeren za manjšinsko vlado

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin