SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bodo Janši prekinili zaporno kazen za obdobje poslanskega mandata? (video)

3

termometer

Predsedniki koalicijskih strank in vodje poslanskih skupin se danes še niso dokončno uskladili glede poslanskega mandata prvaka SDS Janeza Janše.

Odločitev bodo do četrtka, ko bo o tem odločala mandatno-volilna komisija, sprejele poslanske skupine. Bo pa koalicija enotna, je po srečanju medijem povedala vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer. Koalicijski partnerji so se po besedah vodje poslanske skupine SMC pogovorili o možnih rešitvah v zvezi s prenehanjem Janševega mandata. A bodo končno stališče sprejele poslanske skupine koalicije, ki danes že zasedajo.

Je pa Kustec Lipicerjeva pojasnila, da obstajajo štirje možni scenariji glede Janševega mandata, o katerih se morajo poslanske skupine najprej posamezno uskladiti, zatem pa še med seboj. Med prvimi tremi so možnosti, ki sta jih navedli zakonodajno-pravna služba DZ ter posebna strokovna skupina pravnikov.

Prva možnost je, da se glede Janševega mandata nič ne spremeni, druga možnost je ugotovitev DZ o prenehanju Janševega mandata, tretja je po besedah Kustec Lipicerjeve mirovanje mandata. Kot četrto možnost pa je navedla nadaljevanje mandata, obenem pa prekinitev kazenske sankcije za obdobje poslanskega mandata. To zadnjo možnost neuradno predlaga pravnik Matevž Krivic.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin