Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2015,
11.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

UKC Ljubljana zdravstvo Simon Vrhunec

Četrtek, 24. 9. 2015, 11.25

6 let, 6 mesecev

Bo UKC Ljubljana tokrat uspelo dobiti novega generalnega direktorja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po dveh letih neuspešnega iskanja naslednika Simona Vrhunca, po njegovem dokončnem umiku in po spremenjenih razpisnih pogojih UKC Ljubljana ponovno objavlja razpis za generalnega direktorja.

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je danes na svojih spletnih straneh ter v časopisih Delo in Dnevnik objavil razpis za novega generalnega direktorja zavoda.

Saga se vleče že dve leti V največji slovenski bolnišnici novega generalnega direktorja iščejo že dve leti, odkar se je 10. avgusta 2013 štiriletni mandat iztekel Simonu Vrhuncu. Temu je takrat tedanji svet zavoda podelil nov mandat, a takratna vlada nikoli ni sprejela dokončne odločitve o soglasju k njegovemu imenovanju.

Na čelu zavoda je kot vršilec dolžnosti ostal še dve leti, dokler nazadnje ni odstopil sam, ko je priznal, da je za zavod slabo, da ima le vršilca dolžnosti in da si institucija zasluži direktorja za štiri leta. Posle je 10. avgusta letos predal naslednjemu v. d. Andreju Baričiču.

V teh dveh letih je bilo objavljenih že več neuspešnih razpisov. Nazadnje so Vrhunčevega naslednika iskali marca letos, ko je prispelo deset vlog, svet je nato odločal med petimi kandidati, a izbrali niso nikogar.

Kot so ugotovili, se težava pojavlja pri razpisnih pogojih, predvsem glede izobrazbe in izkušenj, zato so te julija letos zaostrili.

Kdo lahko kandidira? Kandidati morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

- izobrazba druge študijske stopnje, - najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih s področja organizacije, vodenja in upravljanja, - pripravljen program dela in razvoja UKC Ljubljana, - znanje enega tujega jezika ter - da ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev.

Prijave bodo sprejemali deset dni od objave razpisa, o izboru pa bodo prijavljeni kandidati obveščeni v 30 dneh od dneva objave razpisa.

Kdo bo kandidiral? Morebitni zainteresirani kandidati za zdaj niso znani. Med njimi bi lahko bil Baričič. Ta je namreč v začetku meseca, ko je bila sprejeta odločitev o razpisu, na vprašanje, ali se bo prijavil, odvrnil, da je zdaj odgovor da, ni pa nujno, da bo med prispelimi kandidaturami tudi njegova.

Ali zdajšnji v. d. še namerava kandidirati, nam v UKC niso odgovorili, prav tako niso razkrili, ali je kandidaturo že napovedal kdo drug. Zagotovo pa med kandidati ne bo Vrhunca, ki je to bolnišnico vodil šest let. Nov mandat je bil pripravljen nastopiti še spomladi, ko je kljub neodobravanju vlade oddal kandidaturo. Ko pa je bil po neuspelem razpisu ponovno imenovan za v. d., je julija le sporoči, da ne želi nadaljevati tega dela, prav tako ne želi več kandidirati.

Vrhunec je po tem, ko je sredi avgusta položaj predal Baričiču, septembra že nastopil novo službo pooblaščenca za informacijsko varnost v UKC s 3.400 evri bruto mesečne plače.

Ne spreglejte