Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 5. 2014,
18.31

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Boris Štefanec namestnik KPK

Torek, 20. 5. 2014, 18.31

5 let, 4 mesece

Bo Štefanec le dobil namestnico ali celo dve?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednik Borut Pahor bo do konca meseca sprejel odločitev o imenovanju obeh namestnikov predsednika KPK Borisa Štefaneca. Izbral bo med petimi kandidatkami in kandidati.

Predsednik republike Borut Pahor se je sestal s članicami in člani izbirne komisije za izbiro namestnikov predsednika protikorupcijske komisije.

Izbirna komisija kot najbolj primerne predlaga pet kandidatk in kandidatov: ‒ doktorico znanosti iz poslovnih ved in doktorico znanosti s področja zdravstvenih ved Heleno Blažun, ‒ doktorja ekonomskih znanosti s področja informacijsko-upravljavskih ved Igorja Lambergerja, ‒ profesorico filozofije in pedagogike , ‒ magistra znanosti s področja menedžmenta Borislava Snedca in ‒ magistrico znanosti s področja bančništva in financ Jožico Vavpotič Srakar.

Pahor bo odločitev o podpredsednikih KPK sprejel na podlagi obrazložitve skupne ocene posameznih kandidatov in kandidatk, današnjega pogovora z izbirno komisijo in dodatnih ločenih posvetovanj z vsemi petimi kandidati oziroma kandidatkami, so sporočili iz njegovega urada.

Pahor si želi utrditi in okrepiti vlogo in avtoriteto KPK Predsednik pričakuje, da mu bodo največja mogoča preglednost dela, ugotovitev izbirne komisije ter temeljiti posveti s kandidati omogočili dobro izbiro, ki bo utrdila in okrepila vlogo in avtoriteto KPK, so še navedli v njegovem uradu.

Pahor je ponovni javni poziv za zbiranje kandidatur za oba namestnika predsednika KPK podpisal 21. marca. Na javni poziv se je prijavilo 23 kandidatov. Izbirna komisija je ugotovila, da jih je formalne pogoje za funkcijo namestnika predsednika KPK izpolnjevalo 18.

Štefanec je vodenje prevzel 31. marca Nov postopek izbire kandidatov za oba namestnika je treba izvesti v skladu z zakonskimi določili, saj sta se nedavno imenovana namestnika Jurij Ferme in Darko Stare odpovedala funkciji, še preden sta jo nastopila.

Predsednik KPK Boris Štefanec, ki je vodenje KPK prevzel 31. marca, si na mestu namestnikov predsednika komisije želi kooperativnih ljudi, pred časom pa je dejal tudi, da si želi na tem položaju vsaj eno žensko, morda celo dve. To bi bilo po njegovih besedah "zelo fajn in prijetno".

Ne spreglejte