Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 6. 2020,
14.59

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,70

56

Natisni članek

SAB Alenka Bratušek Janez Janša Janez Janša

Torek, 2. 6. 2020, 14.59

3 leta, 11 mesecev

Bratuškova ne bo sodelovala z Janševo vlado #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,70

56

Alenka Bratušek | Foto zajem zaslona

Foto: zajem zaslona

Izvršni odbor SAB se je popoldne odločil, da ne bo podpisal sporazuma o sodelovanju, ki ga je ponudila vlada, je po seji odbora sporočila predsednica stranke Alenka Bratušek.

Vabilo za sodelovanje pri sprejemanju pomembnih odločitev za prihodnost Slovenije je vladna koalicija vsem strankam opozicije poslala minuli teden, podpis pa so kategorično že zavrnili v LMŠ, SD in Levici.

Borut Pahor Janez Janša
Novice Vladna koalicija opoziciji ponuja roko sodelovanja

Poslanci podpisu sporazuma niso bili naklonjeni, a kot je pred sejo izvršnega odbora pojasnila vodja poslanske skupine SAB Maša Kociper, imajo zadnjo besedo organi stranke.

Bratuškova je pojasnila, da je izvršnemu odboru predlagala, da stranka sporazuma ne podpiše. Njen predlog je bil soglasno sprejet, zato sporazuma z vlado ne bodo podpisali. "Absolutno je za nas sodelovanje z vlado zelo pomembno, kar smo pokazali tudi z dejanji. Je pa vlada v dveh mesecih naredila preveč napak, delitev in diskreditacij, da bi lahko s koalicijo formalno podpisali sporazum," je spomnila Bratuškova.

"SAB je vedno za pogovarjanje in sodelovanje, kar smo pokazali v času epidemije. Smo za vse stvari, ki so dobre za državo, sporazuma z vlado pa ne bomo podpisali" je še dodala.

 

Janez Janša
Novice Janša: Smo blizu dogovora z vsaj dvema opozicijskima strankama

Sicer pa so po besedah vodje poslanske skupine SAB Maše Kociper v stranki že dokazali, da so konstruktivna opozicija, ko gre za zakonodajo, da ne nagajajo v DZ in da so pripravljeni podpreti dobre predloge.

Janez Janša Marjan Šarec
Novice Janša povabil, Šarec odgovarja: Najprej me je obtožil za smrti, zdaj bi sodeloval

Kramar poslanski skupini SAB zatrdil, da ostaja njen trden člen

Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša je danes potrdil, da se je s poslancem opozicijske SAB Francem Kramarjem minuli teden pogovarjal tudi o morebitnem prestopu v njihovo poslansko skupino, a dogovora ni bilo in tudi "sanjske ponudbe ni". Kramar uradno izjav ne daje, poslanski skupini SAB pa je danes zagotovil, da ostaja njen trden člen.

Kociprova je povedala, da so Kramarja danes prosili, da se opredeli glede vprašanja morebitnega prestopa, o katerem se je zadnje čase ponovno ugibalo. Zatrdil jim je, da ostaja trden člen poslanske skupine SAB, da ne gre nikamor, kar je sicer zatrdil že večkrat. Kot je povedala, pa ima danes Kramarjevo izrecno dovoljenje, da to pove tudi medijem ter da s tem zaključijo te govorice.

Na vprašanje, ali se prestop vendarle lahko zgodi v prihodnje, pa je Kociprova odgovorila, da poslancu "v glavo ne more pogledati", vsak si lahko kadar koli premisli. Glede morebitnih vabil in razmišljanj o morebitnem prestopu pa jim je povedal, tako Kociprova, da so bili pritiski veliki. Od koga, ni razkril.

V SNS bodo sporazum podpisali

Sodelovanju s koalicijo pa so naklonjeni v najmanjši opozicijski stranki SNS. Kot je danes napovedal predsednik stranke Zmago Jelinčič Plemeniti, bodo sporazum podpisali, saj so konstruktivna stranka in delajo za državo. Svojega sodelovanja s koalicijo po Jelinčičevih besedah ne bodo pogojevali, bodo pa dajali dobre predloge in pokazali na napake, ki jih je treba popraviti.

Ne spreglejte