SiolNET. Novice Slovenija
6,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bernard Nežmah nepreklicno izstopil iz vodstva PEN

6,55

termometer

Bernard Nežmah |  | Foto: STA
Foto: STA

Publicist, novinar in sociolog Bernard Nežmah nepreklicno odstopa iz upravnega odbora Slovenskega centra PEN, poroča Reporter. Njegov odstop prihaja po tem, ko je predsednik Tone Peršak v imenu Slovenskega centra PEN brez soglasja članov upravnega odbora napisal in podpisal izjavo oziroma poziv vladi, da v najkrajšem možnem času prekliče izbris Zlatana Čordića - Zlatka iz registra samozaposlenih in prekinitev sofinanciranja STA.

Aleksandra Pivec Novice Pivčeva udarila po Erjavcu: Zanima ga samo oblast

V odstopni izjavi je Bernard Nežmah zapisal, da nepreklicno izstopa iz upravnega odbora Slovenskega centra PEN (UO SC PEN, op.p.), ker v njem ni spoštovanja intelektualnega disputa, znotraj katerega bi tvorno formulirali skupne izjave na osnovi celovitih premislekov o fenomenih, ki jih obravnavajo.

"Zame je popolnoma nesprejemljiv princip, po katerem daje javne izjave sam predsednik, brez konsenza članov UO, še manj pa tendenca, ki UO SC PEN spreminja v tekoči trak produciranja politični stališč, s katerimi se kot 84. podpisnik podpiše pod izjavo, sprejeto v drugih društvih in skupinah, ko torej cvetober literatov sploh ni v stanju formulirati lastnega premišljenega stališča, ampak se reducira kot kolektivni podpisnik," je po poročanju Reporterja zapisal Nežmah.

V omenjeni izjavi predsednika Toneta Perška Slovenski center PEN poziva vlado, da v najkrajšem času prekliče odločitev o predčasnem izbrisu raperja Zlatana Čordića - Zlatka iz razvida samozaposlenih v kulturi in da prekliče prekinitev sofinanciranja dejavnosti Slovenske tiskovne agencije (STA), kakor tudi namere v zvezi s STA, razvidne iz predlogov sprememb medijske zakonodaje.

Janez Janša Novice Janša pozval k umiritvi strasti: Zdrahe naj počakajo

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 45
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin