Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 5. 2023,
14.49

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,88

35

Natisni članek

dolenjska avtocesta avtocesta avtocesta zastoj zastoj nesreča nesreča

Sobota, 13. 5. 2023, 14.49

11 mesecev, 2 tedna

Dolenjka spet odprta, znane so okoliščine, ki so privedle do tragične nesreče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,88

35

Primorska avtocesta prometna nesreča | Fotografija je simbolična. | Foto promet.si

Fotografija je simbolična.

Foto: promet.si

Dolenjska avtocesta je bila pred Višnjo Goro v smeri proti Novemu mestu večji del dneva povsem zaprta zaradi prometne nesreče. Po doslej zbranih podatkih so znane že tudi okoliščine, ki so privedle do tragične nesreče, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Ob 13.18 je na dolenjski avtocesti pred izvozom Višnja Gora, občina Ivančna Gorica, v smeri Novega mesta trčilo več osebnih in kombinirano vozilo.

Po doslej znanih podatkih je 73-letni voznik osebnega vozila vozil v smeri Novega mesta, ko je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, trčil v odbojno ograjo in obstal na voznem pasu avtoceste. V tem vozilu ni bilo poškodovanih oseb.

Za njim je pripeljalo tovorno vozilo s priklopnikom, ki je pred nesrečo varno ustavilo, v njegov zadnji del pa je zaradi neprilagojene hitrosti trčil 53-letni voznik kombija. Voznik kombija se je lažje poškodoval, prav tako so se lažje poškodovali trije potniki, ena potnica je huje poškodovana, dva potnika v kombiju pa sta zaradi poškodb umrla na kraju.

Naslednji je pripeljal 27-letni voznik osebnega vozila, ki se je izogibal vozilom in zato trčil v odbojno ograjo. V tem vozilu ni bilo poškodovanih oseb. 22-letni voznik osebnega vozila za njim se je prav tako izogibal delom vozil na cesti, jih nekaj prevozil ter se nato varno ustavil. V vozilu se ni nihče poškodoval.

Za vsemi navedenimi je varno ustavil voznik tovornega vozila s priklopnikom, za njim pa so se ustavila še štiri osebna vozila. Nato je pripeljal 47-letni voznik osebnega vozila, ki pa je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozila, ki so se varno ustavila zaradi nesreče. V tej nesreči so bili eden od voznikov in trije potniki lažje poškodovani.

Povzročiteljem prometnih nesreč z materialno škodo oziroma nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami bodo policisti izdali globe, zoper povzročitelja nesreče s smrtnim izidom in hudimi telesnimi poškodbami pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Reševalni pas
Avtomoto Pomembno: ravnajte tako in rešite življenje #video

V nesreči so posredovali gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana ter preostale reševalne službe. 

V nesreči sta na kraju umrli dve osebi, 74-letni moški in 67-letna ženska, oba državljana Slovenije, ki sta bila potnika v kombiju. Več udeležencev je bilo poškodovanih. 

Po doslej znanih podatkih je bilo v nesreči udeleženih sedem osebnih vozil, tovorni vozili in kombinirano vozilo. 

Reševalci Nujne medicinske pomoči Ljubljana in zdravnik ZD Ivančna Gorica so na kraju oskrbeli eno huje in deset lažje poškodovanih oseb. Devet poškodovancev so v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana

Policisti so opravili ogled kraja nesreče, prisotni sta bili tudi dežurna državna tožilka in preiskovalna sodnica, so še zapisali na policijski upravi.

Reševalni pas
Novice Tujec po reševalnem pasu prehitel kolono. To je bil njegov izgovor.
V živo s slovenskih cest
Novice Na avtocesti obrnil svoje vozilo in po reševalnem pasu peljal v nasprotno smer #foto
Ne spreglejte