SiolNET. Novice Slovenija
0,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za direktorja AVP prispelo šest kandidatur

0,34

termometer

AVP, policija, hitrost | Kandidat mora imeti najmanj deset let delovnih izkušenj. od tega najmanj sedem let vodstvenih. | Foto:
Kandidat mora imeti najmanj deset let delovnih izkušenj. od tega najmanj sedem let vodstvenih.

Na razpis za novega direktorja Javne agencije RS za varnost prometa (AVP) je do konca razpisnega roka, ki se je iztekel v ponedeljek, prispelo šest prijav, so za STA povedali na agenciji. Kot so še dodali, bo kandidature pregledal svet agencije pod vodstvom Jureta Prestorja. Po predčasni razrešitvi Igorja Velova AVP začasno vodi Vesna Marinko.

Razpis je od kandidatov zahteval vsaj drugo stopnjo visokošolske izobrazbe, najmanj deset let delovnih izkušenj, od tega najmanj sedem let vodstvenih izkušenj. Biti mora strokovnjak na področju dela javne agencije.

Direktor javne agencije je imenovan na podlagi javnega natečaja, izvede ga natečajna komisija, ki jo imenuje svet javne agencije. Direktorja imenuje vlada na predlog sveta agencije za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Kandidati bodo o izbiri pisno obveščeni v osmih dneh po končanem postopku.

zimske gume Avtomoto Že imate svoje? To so najboljše gume letošnje zime.

Igorja Velova je vlada razrešila po javnem razkritju, da je povzročil prometno nesrečo, očividci pa so zatrjevali, da je bil pijan. | Foto: Ana Kovač Igorja Velova je vlada razrešila po javnem razkritju, da je povzročil prometno nesrečo, očividci pa so zatrjevali, da je bil pijan. Foto: Ana Kovač Bivši direktor razrešen predčasno

Imenovanje novega direktorja je potrebno, ker je vlada maja letos na predlog ministrstva za infrastrukturo s tega mesta manj kot leto dni pred iztekom mandata razrešila Velova.

Njegovo razrešitev je vladi predlagal svet AVP, ker mu ni ustrezno pojasnil dogodka, povezanega s poškodbo službenega avtomobila, ki ga je imel v stalni uporabi. Svet agencije je ocenil, da takšno ravnanje direktorja močno škodi ugledu agencije. O zadevi so se posvetovali tudi s pravno službo in ugotovili, da se "v primeru, ko je ugled agencije okrnjen, smatra, da je direktor kršil svojo dolžnost vestnega opravljanja svojega dela".

Vlada je tako Velova predčasno razrešila in hkrati sklenila, da bo vodenje agencije kot v. d. direktorice začasno prevzela Marinkova, ki je bila na agenciji zaposlena kot vodja sektorja za razvoj in koordinacijo varnosti prometa.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin