Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 7. 2024,
11.18

Osveženo pred

6 dni, 23 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,11

Natisni članek

Uživajmo poletje Uživajmo poletje vreme ARSO vročina

Torek, 9. 7. 2024, 11.18

6 dni, 23 ur

Arso za prihodnje dni izdal oranžno opozorilo zaradi visokih temperatur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,11
Vročina | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Agencija za okolje (Arso) je za prihodnje dni izdala oranžno opozorilo zaradi visokih temperatur. Kot je za STA dejala Veronika Hladnik Zakotnik z Arsa, višek vročine v tem tednu pričakujemo v petek, ko se bodo temperature po nižinah gibale vse do 36 stopinj Celzija. Najbolj vroče bo na območju Bele krajine in na Goriškem.

"Sreda bo že tretji dan s temperaturami nad 30 stopinj Celzija in tudi povprečne temperature presegajo prag za začetek vročinskega vala," je navedla Hladnik Zakotnikova. Visoke temperature bodo vplivale na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije. Priporočala je, da bivalne prostore, če je le mogoče, zračimo ponoči, da se gibljemo v senci oz. se pretirano ne izpostavljamo soncu in pijemo dovolj tekočine. "Ko so temperature najvišje, se je dobro izogibati večjim obremenitvam na soncu," je navedla.

Danes bodo plohe ali nevihte mogoče predvsem v hribovitih krajih, v sredo pa jih lahko pričakujemo povsod. V noči na četrtek bo državo oplazila oslabljena motnja, zato nevihte pričakujemo predvsem v severni polovici, je pojasnila Hladnik Zakotnikova. V petek je verjetnost za padavine majhna, večja pa ob koncu tedna. Vremenoslovci napovedujejo, da bodo prihodnje noči in jutra po nižinah topla s temperaturo okoli 20 stopinj Celzija. Ozračje bo soparno.

Tenis
Novice Poleti previdno pri ukvarjanju s športom. Razkrivamo pasti.
morje, plaža, skok v morje, poletje
Novice Letošnji junij po vsem svetu najtoplejši doslej
plaža, lepa postava
Novice Na Hrvaškem brezplačne zdravstvene storitve tudi v turističnih ambulantah
Ne spreglejte