SiolNET. Novice Slovenija
0,90

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Arso še vedno odsvetuje kopanje na območju Žusterne

0,90

termometer

cesta Žusterna
Agencija RS za okolje (Arso) še naprej odsvetuje kopanje na območju Žusterne. Foto: Gregor Pavšič

Agencija RS za okolje (Arso) še naprej odsvetuje kopanje na območju Žusterne. Glede na najnovejše rezultate analiz kakovosti kopalne vode odsvetujemo kopanje v morju na kopališču v Žusterni pri Kopru in na kopališču Mandrač Molet, so sporočili.

Analiza fekalnih bakterij escherichia coli in intestinalnih enterokokov je pokazala presežne vrednosti. Vzorci, v petek in v soboto vzeti na izlivu kanala v morje, so pokazali presežne vrednosti bakterije escherichia coli. V petek so meje opozorilne vrednosti presegale petkrat, v soboto so bile na meji.

cesta Žusterna Novice Fekalije v vodi, s plaže pri Žusterni pregnali kopalce

Presežne vrednosti tudi v otroškem bazenu kopališča

Danes je Arso objavil še rezultate v petek vzetih vzorcev za bakterijo intestinalni enterokoki, ki se razvija počasneje kot escherichia coli. Ti so pokazali na presežne vrednosti v otroškem bazenu kopališča Žusterna in neposredno na izlivu kazala v morje. Vzorce so vzeli tudi v soboto, rezultati še niso znani.

Onesnaženje se je zgodilo v petek, povzročilo pa ga je izlitje odpadne vode iz bližnje fekalne kanalizacije v hudournik v Žusterni, ki se izteka v morje. Do tega je prišlo med čiščenjem zamašenega kanalizacijskega jaška v neposredni bližini hudournika.

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • bor955 / 04.08.2019. ob 14:34 +6 - 1

  Cel mesec julij je cela žusterna in moleto smrdela po dreku in so se kopalci namakali v dreku in urinu in komaj v augustu so se v javnem zavodu mok zbudili ,res ne vemo več zakaj plačujemo te zavode in občinske birokrate !!

  +6 - 1
 • duhec66 / 04.08.2019. ob 16:19 +3 - 1

  Hrvaška morja imajo kanalizacijo speljano v morje pa se slovenci hodijo namakat v morje

  +3 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin