SiolNET. Novice Slovenija
0,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Antiša Korljan ni več odgovorni urednik Primorskih novic

0,32

termometer

Antiša Korljan
Aktiv novinarjev je nasprotoval ponovnemu imenovanju Antiše Korljana na položaj odgovornega urednika Primorskih novic. Foto: Mediaspeed

Potem ko je odgovornemu uredniku Antiši Korljanu potekel mandat odgovornega urednika Primorskih novic, je bila na njegov položaj danes imenovana dosedanja izvršna urednica časnika Silva Križman.

Korljanu, ki je uredništvo Primorskih novic vodil šest let, je mandat potekel že spomladi, a mu ga je vodstvo podjetja zaradi epidemije koronavirusa za nekaj mesecev podaljšalo. V tem času je direktorica podjetja Patricija Ukmar izdala poziv notranjim kandidatom za prijavo na položaj vršilca dolžnosti odgovornega urednika za dobo dveh let.

Novinarji so mu obrnili hrbet

Na poziv se je prijavil tudi Korljan. Ukmarjeva je za mnenje o njegovem ponovnem imenovanju prosila Aktiv novinarjev Primorskih novic, ki pa mu je močno nasprotoval. Podprli so ga namreč le štirje novinarji. 31 jih je bilo proti njegovemu imenovanju, šest pa vzdržanih.

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus Novice V nedeljo le 50 novih okužb, a tudi manj testov #video

Križmanova dobila dveletni mandat vršilke dolžnosti 

Ukmarjeva je nato aktiv novinarjev pozvala še k opredelitvi glede imenovanja dosedanje izvršne urednice Silve Križman na položaj odgovorne urednice časnika. Križmanovo je podprlo 37 novinarjev, dva sta bila proti, dva pa vzdržana.

Direktorica podjetja je zato danes na položaj vršilke dolžnosti odgovorne urednice za dobo dveh let imenovala Križmanovo.

Tadej Pogačar Sportal Zmagovalec Toura napovedal, kaj ga čaka v prihodnjh dneh
Večinski lastnik Primorskih novic je sicer podjetje Splošna plovba, med ostalimi lastniki pa najdemo tudi Komunalno podjetje Marjetica Koper, časopisno hišo Dnevnik in Luko Koper.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin