Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 5. 2019,
19.38

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

11

Natisni članek

javnomnenjska anketa LMŠ SDS vlada

Nedelja, 19. 5. 2019, 19.38

4 leta, 11 mesecev

Anketa Ninamedie: Na volitvah v državni zbor bi slavila LMŠ pred SDS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

11

Intervju: Marjan Šarec | LMŠ pod vodstvom Marjana Šarca glede na majsko javnomnenjsko anketo Vox populi ostaja najbolj priljubljena politična stranka v državi. | Foto Bojan Puhek

LMŠ pod vodstvom Marjana Šarca glede na majsko javnomnenjsko anketo Vox populi ostaja najbolj priljubljena politična stranka v državi.

Foto: Bojan Puhek

LMŠ po izsledkih majske ankete Vox populi ostaja na vrhu lestvice najbolj priljubljenih političnih strank. Na volitvah v državni zbor bi jo podprlo 23,3 odstotka volivcev, sledita pa ji SDS s 17,2 odstotka in SD z 11 odstotki podpore. V parlament bi se uvrstile še Levica, NSi in DeSUS. Delo vlade kot uspešno ocenjuje 58,7 odstotka, kot neuspešno pa nekaj več kot tretjina vprašanih.

Prvim trem strankam sledijo Levica (6,1 odstotka), NSi (4,5 odstotka) in DeSUS (3,1 odstotka). Če odstotke preračunamo v poslanske sedeže, bi LMŠ zasedla 32, SDS 23, SD 15, Levica osem, NSi šest in DeSUS štiri sedeže.

Pod parlamentarnih pragom bi ostale SLS (2,3 odstotka), SNS (1,7 odstotka), SAB (1,5 odstotka) in SMC (0,3 odstotka). Druge stranke bi volilo 1,8 odstotka vprašanih. Vsak peti vprašani (20,2 odstotka) se volitev ne bi udeležil.

Milan Zver
Novice Mediana: pred volitvami najbolje kaže SDS in SLS, podpora vladi pada

Vlado pozitivno ocenjuje skoraj 60 odstotkov vprašanih

Anketa Vox populi tudi tokrat predstavlja rezultate meritev uspešnosti dela vlade in priljubljenosti politikov. Delo vlade kot uspešno ocenjuje 58,7 odstotka vprašanih, 36,6 odstotka pa ga ocenjuje kot neuspešno. Neopredeljenih je bilo 4,8 odstotka vprašanih.

Predsednik republike Borut Pahor je na prvem mestu lestvice najbolj priljubljenih politikov zamenjal premierja Marjana Šarca. | Foto: STA , Predsednik republike Borut Pahor je na prvem mestu lestvice najbolj priljubljenih politikov zamenjal premierja Marjana Šarca. Foto: STA ,

Na vrhu lestvice priljubljenosti politikov je premierja Marjana Šarca tokrat zamenjal predsednik republike Borut Pahor. Šarcu, ki je na drugem mestu, sledijo evropska poslanka Tanja Fajon, evropska komisarka Violeta Bulc, predsednik SD in državnega zbora Dejan Židan, poslanka NSi Ljudmila Novak, poslanec SD Milan Brglez in ljubljanski župan Zoran Janković.

Prvo deseterico zaključujeta evropski poslanec Igor Šoltes in predsednik NSi Matej Tonin. Anketo Vox populi je med 14. in 16. majem na vzorcu 700 anketirancev za časnik Dnevnik in RTV Slovenija izvedla agencija Ninamedia.

Oddaja Argument
Novice Kako kandidati za evropske poslance govorijo angleško #Argument
Oddaja Argument
Novice Kdo je s podporo Junckerju in Tajaniju izdal nacionalne slovenske interese? #video #Argument
Oddaja Argument
Novice Kako bi kandidati rešili problem migracij v Evropi #video #Argument
Ne spreglejte