SiolNET. Novice Slovenija
4,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Andrej Šter: Potovanja še vedno močno odsvetujemo #video

4,43

termometer

Ministrstvo za zunanje zadeve nenujna potovanja v tujino še vedno močno odsvetuje, je na redni novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 dejal vodja konzularnega sektorja na MZZ Andrej Šter.

"Močno priporočilo konzulare službe je, da se državljani potovanjem odpovedo ali jih prestavijo na kasnejši datum," je poudaril Šter in ob tem naštel številne primere znanih Slovencev, ki na družbenih omrežjih objavljajo fotografije iz eksotičnih krajev.

Dejal je, da razmere po svetu niso nič boljše, kot so bile marca lani. Številne države drastično zaostrujejo vstop v državo. "Tisti, ki se jim mudi zapravljati svoj denar sporočam, da je Brazilija popolnoma zaprla meje. Kdor je v Braziliji, bo tam ostal," je opozoril in dodal, da se ne bodo mogli ukvarjati s pomočjo tistim državljanom, ki bodo med turističnim potovanjem morebiti kje obtičali.

Šter: Ne posnemajte znanih Slovencev, ker vas ne bomo reševali. Novinarka: Tadeja Magdič/Video: Planet.


Tega po njegovih besedah ne morejo storiti tudi zato, ker ne morejo več trditi, da je kjerkoli na svetu nekdo, ki bi ga epidemiološka situacija presenetila. "Ukvarjamo se s tistimi, ki imajo razlog za pot," je poudaril in dodal, da gre za zdravstvene razloge, dokončanje študijske obveznosti ali osebne razloge.

Plaža. Ženska. Foto: Getty Images

Tisti državljani, ki se na primer nahajajo v Združenem Kraljestvu in imajo tranzit preko Frankfurta, si bodo morali najti drugo povezavo, saj Nemčija ne omogoča več tranzitnega potovanja iz Združenega Kraljestva, je opozoril.

Dejal je še, da je nekaterim turističnim agencijam pomembno samo, da prodajo aranžmaje. Navedel je dva primera, ko so se morali potniki še isti dan vrniti domov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin