SiolNET. Novice Slovenija
5,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Aktivisti iz fazanerije v Beltincih izpustili kar 850 fazanov #video

5,49

termometer

Aktivisti fronte za osvoboditev živali so izvedli drzno nočno akcijo, v kateri so iz fazanerije v Beltincih izpustili kar 850 fazanov. Na akcijo so se dobro pripravili, saj so si teren ogledali že dan prej, posnetke pa objavili kar na svoji spletni strani.

Zaprte živali smo le osvobodili, trdijo v Fronti za osvoboditev živali, v fazaneriji pa, da ima teh 850 fazanov, ki se zdaj potikajo po okoliških njivah, bolj malo možnosti za preživetje. Nevajeni divjine bodo lahek plen za lisice, menijo.

Za vsakega od izpuščenih fazanov bi na murskosoboški enoti zavoda za gozdove, ki upravlja vzrejališče, na trgu dobili slabih 10 evrov. Tako je nastalo za okoli 7.800 evrov škode, rdeča barva, s katero so se storilci celo podpisali, pa je povzročila še za dodatnih 100 evrov škode.

Mlada perjad za zdaj še raziskuje bližnje koruze, poskuša leteti naokoli in se potika celo po bližnjih kolesarskih stezah. A hrane si te živali niso navajene same poiskati v naravnem okolju, saj so jo vse življenje dobivale od oskrbnikov.

Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Več v zgornjem prispevku iz oddaje Planet 18.00.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 26
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin