Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 7. 2011,
16.31

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Secop odstop direktor

Sreda, 6. 7. 2011, 16.31

5 let, 1 mesec

V Secopu se nadaljuje tehnični del pogajanj, generalni direktor odstopil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V črnomaljskem Secopu, kjer naj bi do konca prihodnjega leta odpustili 650 delavcev, so se nadaljevala pogajanja glede selitve strojev na Slovaško in odpravnin.

Generalni direktor Secopa Matjaž Strmec pa je pojasnil, da je skupaj s tremi kolegi iz Secopovega menedžmenta minuli konec tedna odstopil, razloga zakaj, pa ni želel navesti.

Brez napredka v pogajanjih Napredka v pogajanjih niso dosegli, po odstopu Strmca pa sindikalisti čakajo tudi na njegovega naslednika, je povedal njihov vodja Zdravko Bahor.

Pogajanja se bodo prihodnjo sredo in verjetno še katero, tako Bahor, nadaljevala, predstavniki sindikata in Secopova uprava pa so se na dosedanjih pogajanjih dogovorili glede plač, dodatkov, regresa in odpravnin za odpuščene delavce.

Selitev proizvodnje na Slovaško Odprti ostajata še vprašanji začetka in poteka selitve proizvodnih linij na slovaške Zlate Moravice ter odpravnin za neodpuščene delavce, ki bodo po tej v Črnomlju ostali brez dela in strojev, je še povedal Bahor.

Po podatkih uprave Secopa so za junij napovedano prvo odpuščanje skupine 221 delavcev premaknili v jesenski čas. Zaenkrat še ni točno določeno, kdaj in koliko, saj je to odvisno tudi od nadaljnjih pogajanj, so zapisali ob koncu prvega dela pogajanj s predstavniki sindikata.

Odpustili naj bi okoli dve tretjini delavcev Sicer naj bi tam do konca prihodnjega leta odpustili 650 delavcev, od 963 v marcu zaposlenih pa naj bi v omenjenem črnomaljskem podjetju ostalo še 317 delavcev. Lastniki družbe nameravajo hkrati do marca prihodnje leto Secopove montažne linije preseliti na Slovaško.

Po podatkih Sindikata kovinske in elektro industrije SKEI je prvotni predlagani načrt odpuščanja v Secopu predvideval do konca junija odpustitev 221 delavcev, do konca decembra še 76 in nato v prihodnjem letu do konca marca 155 delavcev, zatem do konca junija 148 in do konca prihodnjega leta še zadnjih 50 delavcev.

Ne spreglejte