Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2013,
15.54

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Janko Medja NLB

Sreda, 24. 7. 2013, 15.54

7 let, 2 meseca

Se Janku Medji spet trese stolček zaradi agencije, ki ga je pripeljala?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Revizijska komisija NLB-ja danes pregleduje pogodbo s kadrovsko agencijo Korn Ferry International, z ugotovitvami se bodo jutri seznanili še novi nadzorniki. Zaradi tega je v NLB-ju zelo vroče.

Komisija za revizijo v NLB-ju, ki jo vodi Sergeja Slapničar z ekonomske fakultete, naj bi že pregledala pogodbo med največjo državno banko NLB in ameriško agencijo za kadre Korn Ferry International. Poznavalci bančno-političnih ozadij že ugibajo, ali bi bil to lahko razlog za zamenjavo Janka Medje na vrhu največje banke. Uradnih podatkov, kaj je komisija ugotovila, ni, špekulacij pa je veliko. Pred dnevi je v medijih zaokrožila informacija, da naj bi pogodbena vrednost celo presegla milijon evrov, kar pa so v NLB-ju zanikali, vrednosti pogodbe pa zaradi poslovnih odnosov ne želijo razkriti. Kolikšna je dejanska vrednost pogodbe, osnovne, brez aneksov, koliko aneksov je bilo oziroma če sploh kakšen?

Vprašanja, ki zanimajo nadzornike, so: Kaj je pravzaprav s Korn Ferryjem NLB pridobil? So res pripeljali najboljše kadre, koliko se to pozna na poslovanju banke in ali je bil podpis pogodbe z agencijo kakorkoli povezan z imenovanjem Medje na vrh NLB-ja? V NLB-ju sicer pojasnjujejo, da je Korn Ferry zagotavljal izbor članov tako uprave kot nadzornega sveta po strokovnih merilih.

France Arhar: Oblake je treba razpihati Predsednik nadzornega sveta France Arhar, ki je bil v UniCreditu nadrejeni Janka Medje, pravi, da je treba vse razčistiti, vprašanja, ali to lahko pomeni tudi zamenjavo na vrhu NLB-ja, pa ne komentira. Viri blizu nadzornega sveta NLB-ja sicer pravijo, da je možnost, da Medja ostane, za zdaj majhna, saj naj bi v nadzornem svetu prevladovalo mnenje, da v teh časih banke ne more voditi nekdo, nad katerim je senca dvoma o pravilnosti odločanja. Isti viri prav tako namigujejo, da zdajšnji predsednik uprave NLB-ja ne uživa zaupanja finančnega ministra.

Ne spreglejte