Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 10. 2017,
8.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek delnice Lyxor

Sreda, 4. 10. 2017, 8.48

6 let, 6 mesecev

Rovio je šel na borzo! Kako trgovati s ceno njegovih delnic?

Oglasno sporočilo

Ali poznaš igro Angry Birds? Ta in druge igre finskega podjetja Rovio so skupaj zbrale več kot 3,7 milijarde prenosov, kar je eden od razlogov za vstop na borzo. Trgovanje z delnicami se je uradno začelo 3. oktobra.

Rovio Lyxor | Foto:

Trenutna cena delnic je okoli 11 evrov.

Fortrade je v okviru vstopa Rovia na borzo pripravil brezplačni priročnik Kako trgovati s ceno delnic Rovio (tako imenovani CFD-ji). Ta je namenjen tistim, ki so zainteresirani za učenje, kako trgovati s ceno delnic družbe Rovio, ter tistim, ki vlagajo v sebe in preprosto želijo razširiti svoje znanje. Priročnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga je mogoče prenesti prek spodnje povezave.

Rovio Lyxor | Foto:

Vstop na borzo - priložnost za vlagatelje

Vstop na borzo (začetna javna ponudba) podjetja Rovio potencialnim vlagateljem ponuja del lastniškega deleža v podjetju. Trema, investicijska družba, ki jo vodi KAZ Hed, oče soustanovitelja Niklasa in Mikaela Heda, bo imela približno 36,6-odstotni delež po prvotni ponudbi delnic. Obstajajo tudi drugi veliki investitorji, ki imajo pomembne deleže v podjetju, na primer družba Atomico in Niklas Hed osebno, ki bosta imela 14-odstotni delež v Roviu.

Rovio Lyxor | Foto:

Angry Birds kot prepoznavna znamka

Digitalni svet je poln enkratnih zadetkov. Podjetja, ki se trudijo uspešno blagovno znamko spremeniti v velika podjetja, po spremembah tehnologije in potrošniških navad niso več zanimiva za trg.

Ustvarjalci Angry Birds upajo, da bodo spremenili ta trend.

Rovio je postala uspešna zahvaljujoč igri za pametne telefone, v katerih se jata barvitih ptic bori z vojsko zelenih prašičev. Sledil je niz novih iger, igrač in oblačil ter nazadnje animirani film.

Film Angry Birds je zaslužil približno 350 milijonov dolarjev. Nadaljevanje napovedujejo septembra 2019.

Rovio Lyxor | Foto:

Prihodnost Angry Birds

Roviu je uspelo izkoristiti razširitev na trgu videoiger. Prihodki, pridobljeni na trgu za videoigre, so znašali 12 milijard dolarjev v letu 2012. Ocenjujejo, da bodo letos dosegli 50 milijard dolarjev prihodkov. Glavna želja Rovia je, da dobiček ne bi bil odvisen zgolj od uspeha igre Angry Birds. Skupaj z vsemi svojimi nadaljevanji je ta prinesla 79 odstotkov prihodkov v zadnjih 12 mesecih.

Družba Rovio namerava svoj poslovni dobiček z zdajšnjih 11,9 odstotka povečati na 30 odstotkov do konca drugega četrtletja. Načrtujejo 10,4-odstotno letno rast in 16,7 milijarde dolarjev prihodkov.

Fortrade Ltd v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več, kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Ne spreglejte