Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 3. 2023,
19.01

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Natisni članek

gospodinjstvo subvencije vloga ogrevanje peleti

Petek, 3. 3. 2023, 19.01

1 leto, 2 meseca

Prijave za subvencijo za nakup lesnih peletov do konca maja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

peleti ogrevanje | Vlogo bo mogoče oddati od 6. marca do vključno 31. maja, in sicer v elektronski obliki prek spletne aplikacije centra za podpore pri Borzenu ali v fizični obliki s priporočeno poštno pošiljko Borzenu. Odločbe za izplačilo bodo predvidoma izdane v enem mesecu po prejemu popolne vloge. | Foto Thinkstock

Vlogo bo mogoče oddati od 6. marca do vključno 31. maja, in sicer v elektronski obliki prek spletne aplikacije centra za podpore pri Borzenu ali v fizični obliki s priporočeno poštno pošiljko Borzenu. Odločbe za izplačilo bodo predvidoma izdane v enem mesecu po prejemu popolne vloge.

Foto: Thinkstock

Družba Borzen z objavo v današnjem uradnem listu poziva k uveljavljanju subvencije za nakup lesnih peletov, ki jo je uvedel zakon o nujnem posredovanju za obravnavo visokih cen energije. Subvencija znaša 100 evrov na tono peletov, posameznik jo lahko dobi za največ pet ton. Rok za prijavo je 31. maj.

Do subvencije so upravičene fizične osebe, ki za ogrevanje gospodinjstva uporabljajo kurilno napravo na lesne pelete in so pelete kupile med 1. septembrom in 31. decembrom 2022.

Posameznik je za eno vgrajeno kurilno napravo upravičen do subvencije za nakup največ pet ton peletov. Subvencija znaša 100 evrov za eno tono.

Za eno kurilno napravo je mogoče ne glede na število gospodinjstev, ki uporabljajo isto kurilno napravo, ali število članov skupnega gospodinjstva vložiti le eno vlogo.

Prijavni obrazec in besedilo razpisa sta objavljena na spletni strani Borzena. Prijavitelji morajo upravičenost do subvencije med drugim izkazati z dokazilom o vgrajeni napravi in računom za nakup peletov.

Zakon o nujnem posredovanju za obravnavo visokih cen energije, ki je del ukrepov za blažitev posledic energetske krize, med drugim predvideva še zmanjšanje porabe elektrike v času največjih obremenitev omrežja, dodatno subvencioniranje proizvodnje elektrike iz obnovljivih virov energije ter pobiranje dela presežnih prihodkov podjetij od prodaje elektrike, proizvedene in prodane na trgu na debelo v Sloveniji, in sicer prihodka nad 180 evrov na megavatno uro (izjema je med drugim elektrika, proizvedena iz lignita in zemeljskega plina).

peleti ogrevanje
Novice Hrvaška znižuje DDV na drva in pelete ter uvaja ničelni DDV na solarne plošče
peleti
Trendi Smrekovi ali bukovi peleti – kateri so boljši?
Ne spreglejte