Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 2. 2024,
12.11

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

Apple Pay NLB banka

Torek, 27. 2. 2024, 12.11

2 meseca

NLB uvedla novost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
NLB | "Plačevanje z Apple Pay je mogoče na številnih mestih, med drugim tudi  v številnih trgovinah z živili, lekarnah, taksijih, restavracijah, kavarnah in maloprodajnih trgovinah. Apple Pay tudi precej olajša plačevanje dostave hrane in živil, spletno nakupovanje ter plačevanje prevoza in parkiranja," pravijo v NLB. | Foto STA

"Plačevanje z Apple Pay je mogoče na številnih mestih, med drugim tudi  v številnih trgovinah z živili, lekarnah, taksijih, restavracijah, kavarnah in maloprodajnih trgovinah. Apple Pay tudi precej olajša plačevanje dostave hrane in živil, spletno nakupovanje ter plačevanje prevoza in parkiranja," pravijo v NLB.

Foto: STA

Od danes je strankam NLB v Sloveniji na voljo Apple Pay. Gre za mobilni plačilni sistem, ki omogoča preprosto plačevanje z napravami Apple v trgovinah, aplikacijah in na spletu, so sporočili iz NLB.

Za izvedbo brezstičnega plačila stranke zgolj približajo svoj iPhone ali Apple Watch plačilnemu terminalu. Vsak nakup z Apple Pay je, kot pravijo v NLB, varen, saj je overjen s prepoznavo obraza, prstnega odtisa ali geslom naprave, pa tudi z enkratno dinamično varnostno kodo.

NLB
Novice Skupina NLB lani povečala čisti dobiček na 550 milijonov evrov

"Varnost in zasebnost sta osrednja elementa storitve Apple Pay"

"Plačevanje z Apple Pay je mogoče na številnih mestih, med drugim tudi  v številnih trgovinah z živili, lekarnah, taksijih, restavracijah, kavarnah in maloprodajnih trgovinah. Za hitrejše in enostavnejše nakupe prek aplikacij ali brskalnika Safari, lahko stranke uporabljajo Apple Pay tudi na napravah iPhone, iPad in Mac, saj jim v tem primeru ni treba ustvarjati računov ali večkrat vnašati podatkov o dostavi in plačilu. Apple Pay tako precej olajša plačevanje dostave hrane in živil, spletno nakupovanje ter plačevanje prevoza in parkiranja. Storitev Apple Pay se lahko uporablja tudi za plačevanje v aplikacijah na Apple Watch," so izpostavili.

Dodali so: "Varnost in zasebnost sta osrednja elementa storitve Apple Pay. Ko stranke z Apple Pay uporabljajo kreditno ali debetno kartico, se številka kartice ne shrani v napravi ali na strežnikih družbe Apple. Namesto tega sistem napravi dodeli unikatno številko (Device Account Number), ki je šifrirana in varno shranjena v varnem elementu (Secure Element), naprednem certificiranem čipu, zasnovanem za varno shranjevanje podatkov o plačilu na vaši napravi."

Ne spreglejte