Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 2. 2016,
13.07

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Banka SKB

Natisni članek

advertorial bančništvo nagradna igra olimpijske igre osebne finance Banka SKB

Ponedeljek, 22. 2. 2016, 13.07

2 meseca, 2 tedna

Najboljše aplikacije za osebne finance

Vsebino omogoča Banka SKB

Upravljanje osebnih financ je lahko stresno in zamudno. Številne aplikacije nam olajšajo delo in pomagajo povečati prihranke. Predvsem pa si lahko razjasnimo vse skrivnostne poti našega denarja.

Ko se začnemo pripravljati na "spomladansko urejanje" osebnih financ, smo večkrat v zadregi, ker ne vemo, kje začeti. Prvi korak za zdravo finančno stanje je to, da svoj denar zaupamo verodostojni banki, za katero smo lahko prepričani, da z denarjem svojih strank upravlja skrajno odgovorno.

Za izboljšanje osebnega proračuna je nujno predvsem to, da se redno posvetujemo z osebnim bančnikom v matični banki, ki vedno natanko ve, kaj se v ozadju dogaja z našim denarjem.

Poleg tega pa se z osebnim "računovodstvom" zelo učinkovito lahko začnemo ubadati sami, pa čeprav nimamo formalnega ekonomskega znanja. Na spletu so na voljo številne aplikacije, ki nam olajšajo delo in preprečijo marsikatero skrb.

Pametni telefon razjasni celotno finančno sliko

Predstavljamo nekaj najboljših aplikacij za osebne finance, ki med uporabniki slovijo kot najbolj učinkovite:

Toshl je slovenska aplikacija za upravljanje izdatkov in prihodkov, ki beleži naše stroške in prihodke, nam izdeluje poročila in nadzoruje porabo ter nas vodi po proračunu. Ker deluje s katerokoli valuto, je tudi odličen sopotnik. Učinkovito spremlja naše finance na potovanju in jih loči od našega vsakodnevnega poslovanja.

Na voljo prek: Android, iOS, Windows Phone.

 

Aplikacija GoodBudget sledi stroškom in prihodkom ter omogoča, da aktivno načrtujemo svoje finance z vnaprej določenim sistemom kuvert. S tem, ko finance razporedimo v določene kategorije in se odločimo za vsote, ki jih bomo namenili tem kategorijam, smo vedno na tekočem s svojimi izdatki in veliko lažje tudi več prihranimo.

Na voljo za: Android in iOS.

Wally je aplikacija, ki obljublja 360-stopinjski pregled nad našimi financami. Z Wallyjem v žepu lahko dosežemo pravo ravnotežje med prihodki in izdatki. Deluje z vsemi pomembnejšimi valutami, je brezplačen in nam omogoča poglobljen vpogled, kam in tudi s kom "izginja" naš denar, saj lahko označimo prijatelje in kraje, kjer smo plačali nek račun.

Na voljo za: Android in iOS.

Expense IQ - Expense Manager je interaktivni finančni asistent, ki analizira vse, kar počnemo s svojo denarnico, karticami in različnimi računi. Opominja nas na pretečene račune in je dovolj zmogljiv tudi za manjše podjetje.

Na voljo za Android.

Personal Capital meri, ocenjuje in primerja naše ravnanje z denarjem, nam pomaga uravnati stroške in prihodke, in sicer z več platform, tako da nam je pregled nad denarjem vedno na razpolago. Aplikacija nam pomaga uresničevati različne finančne cilje.

Na voljo za: iOS in Android.

Uporaba aplikacij za osebne finance je intuitivna, preprosta in uporabniku ponuja občutek nadzora, pa tudi zabave. Kljub temu, da si gotovo ne bomo mogli več predstavljati življenja brez finančnih aplikacij, pa še vedno ne smemo pozabiti na osebnega bančnika, ki ne nadomesti niti najbolj izpopolnjene aplikacije.

Ne spreglejte