Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 11. 2015,
19.34

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Paloma SDH

Četrtek, 19. 11. 2015, 19.34

7 let, 2 meseca

Nadzorniki SDH prižgali zeleno luč privatizaciji Palome

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nadzorniki SDH so dovolili privatizacijo Palome, je izvedela STA. Paloma bo izvedla dokapitalizacijo, vlagatelj, ki jo bo dokapitaliziral, pa bo po isti ceni za delnico podal še prevzemno ponudbo.

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) bo prevzemno ponudbo vlagatelja kot upravljavec 71-odstotnega lastniškega deleža sprejel.

SDH je tako na današnji seji podal soglasje k prodajnemu predlogu uprave holdinga. Vodstvo Palome je sicer že februarja letos zainteresirane vlagatelje povabilo, naj izrazijo interes za sodelovanje v dokapitalizaciji družbe v višini 15 milijonov evrov. Sklic dokapitalizacijske skupščine je po današnji odločitvi SDH pričakovati v kratkem.

Najbližje nakupu so Poljaki Že dlje se kot najbolj resni interesent za nakup Palome omenja poljski sklad Abris. Ta naj bi ponudil najvišjo ceno za delnico, skupaj pa naj bi za nakup Palome po pisanju medijev namenil okoli 26 milijonov evrov. Z dokapitalizacijo naj bi presegel prevzemni prag in potem objavil ponudbo za odkup preostalih delnic. SDH kot upravljavec državnega lastniškega deleža v podjetju bo po današnji odločitvi nadzornikov holdinga ponudbo sprejel.

STA je sicer izvedela, da so stvari teoretično še odprte, saj se lahko na skupščini pojavi tudi kak drug interesent, ki bi ponudil boljše pogoje. A trenutno so najbolj konkurenčni Poljaki, ki imajo, kot je nedavno za časnik Večer povedal svetovalec poljskega sklada Abris in prvi mož borzno-posredniške hiše IlirikaIgor Štemberger, denar in bančno jamstvo že pripravljena.

Štemberger je povedal, da je Abris tako za razpisano dokapitalizacijo kot tudi za delnice Palome, ki so v državni lasti, edini dal zavezujočo ponudbo. Na vprašanje, ali gre res za skupaj okoli 26 milijonov evrov, pa je odvrnil, da tega zaradi zavez do stranke ne more komentirati.

Ne spreglejte