Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 1. 2016,
13.26

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Paloma dokapitalizacija SDH Marko Jazbec

Torek, 12. 1. 2016, 13.26

1 leto, 4 mesece

Nadzorniki SDH brez sklepov o dokapitalizaciji Palome

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Uprava SDH je včeraj nadzornemu svetu holdinga predložila celovito poročilo o poteku skupščine za dokapitalizacijo Palome, a posebnega sklepa v zvezi s tem nadzorniki niso sprejeli.

"Slovenski državni holding (SDH) je skrbno proučil potek postopka in odločitev o dokapitalizaciji v luči skladnosti s pravili Evropske unije o državnih pomočeh. Skladno s pravom EU relevantne kriterije za izbor investitorja predstavljajo poleg cene tudi zanesljivost prejema kupnine, varnost in čas izvedbe transakcije ter pogoji, pod katerimi je izvedena, pri čemer upoštevanje pogojev, ki so relevantni tudi v transakcijah med zasebnimi subjekti, ne predstavlja nedovoljene državne pomoči," so v sporočilu za javnost po seji nadzornega sveta zapisali v SDH.

Dodajajo, da je v konkretnem postopku uprava SDH zaprosila za prekinitev skupščine, natančno preučila nasprotni predlog in vso naknadno predloženo dokumentacijo Eco Investa z namenom razjasnitve vseh okoliščin. Uprava SDH je izvedla sestanek s predstavniki Eco Investa in zaprosila za dodatna pojasnila tako Eco Invest kot tudi upravo Palome.

Pojasnjujejo še, da se je zato, ker iz predložene dokumentacije Eco Investa ni izhajalo, da bi bila transakcija lahko nedvomno končana, uprava SDH na skupščini iz razlogov zagotovitve dejanske izvedbe konkretne transakcije odločila podpreti predlog uprave in nadzornega sveta Palome, torej za to, da dokapitalizacijo Palome izpelje poljska družba Abris Capital.

Abris Capital bo po pridobitvi delnic sladkogorske tovarne papirja v postopku dokapitalizacije zavezan objaviti obvezno prevzemno ponudbo, na podlagi katere bodo imeli obstoječi delničarji možnost prodati delnice družbe Paloma za isto ceno na delnico, kot jo v postopku dokapitalizacije ponuja Abris Capital.

Sprejetje javne ponudbe po veljavni prevzemni zakonodaji v skladu z zakonom o SDH in politiko upravljanja kapitalskih naložb SDH je ena od metod prodaje kapitalskih naložb. Zato in neodvisno od zgoraj navedene obvezne prevzemne ponudbe ima SDH tudi možnost prodati delnice Palome v morebitnem postopku prostovoljne prevzemne ponudbe, podane skladno z merodajnimi določili zakona o prevzemih, so dodali.

Mali delničarji so sicer v zvezi z odločitvijo uprave SDH na skupščini napovedali vložitev več odškodninskih in kazenskih tožb proti SDH. Nadzorni svet posebnega sklepa v zvezi s tem ni sprejel.

Ne spreglejte