Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2024,
9.52

Osveženo pred

4 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
Riko železniška postaja Jesenice

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 2. 2024, 9.52

4 mesece, 4 tedne

Nadgradnja železniške postaje Jesenice še enkrat dražja od prvotne ocene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
Železniška postaja Jesenice | Foto STA

Foto: STA

Na razpis za nadgradnjo železniške postaje Jesenice so prispele tri ponudbe. Kot je po petkovem odpiranju ponudb objavljeno na portalu javnih naročil, je najnižja ponudba podjetja Riko, ki znaša 170 milijonov evrov, hrvaška Kufner Grupa je ponudila izvedbo del za 175,7 milijona evrov, VOC Celje pa za 179 milijonov evrov.

Kot danes poroča portal Necenzurirano, se v zadnjem času največji državni infrastrukturni projekti v Sloveniji močno dražijo. Nadgradnja železniške postaje Jesenice, ki je ena večjih v državi in je bila nazadnje prenovljena pred 70 leti, pri tem še posebej izstopa.

Tik pred objavo razpisa za izbiro izvajalca del, ki ga je Direkcija RS za infrastrukturo objavila konec lanskega leta, se je uradna vrednost projekta skupaj z davkom na dodano vrednost z 81 milijonov evrov zvišala na 126 milijonov evrov.

Kot navaja portal Necenzurirano, so v gradbenih krogih imeli številne pomisleke o upravičenosti investicije v takšnem obsegu. Sedaj pa je izkazalo, da bo investicija že bistveno dražja. Najugodnejša oddana ponudba je namreč več kot še enkrat višja od prvotne ocenjene vrednosti projekta.

Riko je nadgradnjo železniške postaje Jesenice pripravljen izvesti za 170 milijonov evrov. Kufner Grupa je skupaj s podjetjem Remont Pruga Matić oddala ponudbo za nekaj manj kot 176 milijonov evrov. Ponudba VOC Celje pa je še za dobre tri milijone evrov dražja in znaša 179 milijonov evrov.

Ne spreglejte