Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
13. 4. 2019,
10.06

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

NetPRO Tanja Blatnik Plastika Skaza

Sobota, 13. 4. 2019, 10.06

5 let

"Dober vodja je lahko moški ali ženska. Čas za te debate je preživet." #video #foto

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Na vodstvenih položajih še vedno prevladujejo moški. Kako pa na vodje podjetij in pogajanja gledajo predstavnice nežnejšega spola? O tem so se pogovarjali na okrogli mizi na poslovni konferenci NetPRO.

"Različni sta tudi dve ženski vodji ali pa dva moška, ki vodita podjetje. Različnost je pomembna in je dobra. Govoriti o spolu pa je brezpredmetno," je med drugim dejala Tanja Blatnik, izvršna direktorica Adriatic Slovenica.

"Vodenje je priti do cilja z določenim številom ljudi, doseči poslanstvo podjetja. Ali to vodi moški ali ženska, ni pomembno," meni Mirela Kurt, direktorica strateške prodaje pri Plastika Skaza, kjer se je pred kratkim poslovila dolgoletna direktorica Tanja Skaza, ki zdaj sodeluje z eno najbogatejših Slovenk Izo Login.

Pomemben je razvoj zaposlenih

"Dober vodja je lahko moški ali ženska. Čas za te debate je preživet. Moški tip vodje je bolj matematičen, racionalen, medtem ko so ženske bolj empatične," dodaja Mateja Ahej, direktorica Targo finance in urednica revije Direktor.

Ob tem je Maja Majstorović Hajduković izpostavila, da se morajo vodje podjetij, naj bodo to moški ali ženske, zavedati pomena dobrega vzdušja v podjetju, ki je zelo pomemben dejavnik pri uspešnosti podjetja.

Tudi iz neuspehov se lahko kaj naučite

"Čim več je treba spati, da boste imeli dovolj energije, in pametno razporejanje časa, saj je to nadragocenejši resurs. Zelo pomembna je tudi dobra ekipa," svetuje Simon Meglič, ki je na svoji poti odprl že sedem podjetij, a jih tudi kar nekaj zaprl.

"Ne bo čisto vsaka poslovna ideja uspela. Je pa pomembno, da vložiš znanje in čas. Tudi če ne uspe, si mogoče iz te ideje dobil lekcijo in znanje, ki ga boš uporabil in bil nanj pozoren pri naslednji.

Fotogalerija
1 / 87
Ne spreglejte