Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 11. 2015,
9.41

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

trgovanje svetovna borza Apple

Četrtek, 26. 11. 2015, 9.41

7 let, 2 meseca

Izkoristite priložnost: vzemite brezplačnih 50 evrov za trgovanje s ceno delnic Appla na svetovni borzi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Poleg tega, da 500 milijonov uporabnikov iPhona že predstavlja velikanski uspeh, to podjetje nadaljuje širitev svoje prisotnosti na trgu pametnih telefonov.

"Po napovedih investicijske banke Goldman Sachs bi lahko cena delnic Appla prihodnje leto zrasla za kar 43 odstotkov, saj se bo pozornost vlagateljev preusmerila s števila prodanih iPhonov na število storitev, ki jih ponujajo uporabnikom," navaja Brett Genus, glavni ekonomist v Fortradu. Po njegovih besedah je Goldman Sachs postavil delnice Appla na svoj "seznam za nakup" ob pričakovanju, da bo cena delnice dosegla 163 dolarjev. Vzemite brezplačnih 50 evrov za trgovanje TUKAJ. Eden od trgov, na katerem Apple še lahko zasluži, je trg elektronskega plačevanja. V zadnjih nekaj mesecih se je konkurenca na trgu elektronskega plačevanja zelo okrepila, potem ko so se novi udeleženci na trgu, kot sta Samsung Pay in Googlov Android Pay, pridružili Apple Payu, PayPalu in Amazonu. Za zdaj sta podjetji, ki sta še vedno dominantni na trgu, Visa in MasterCard, edino grožnjo pa predstavlja Apple – podjetje, ki je do zdaj že pokazalo, da lahko vpliva na spremembo navad svojih uporabnikov in dinamiko trga. Končni cilj Appla v tem tekmovanju je ustvarjanje sistema, s katerim se bo plačevanje opravljalo neposredno med kupcem in prodajalcem, seveda če sta oba uporabnika Apple Paya. Na ta način se bodo izognili posredniškim stroškom, s tem pa se bo povečala možnost zaslužka. Na začetku tega leta je cena delnic Appla padla zaradi zaskrbljenosti, da prodaja iPhonov ne raste dovolj hitro. Vseeno bo imel Apple leta 2017 700 milijonov uporabnikov, kar je precejšnja rast v primerjavi z današnjimi 500 milijoni. Treba pa je seveda poudariti tudi, da so uporabniki Appla še posebej zvesti tej znamki v nasprotju z uporabniki Googla in Androida. Zgolj za primerjavo, Apple bo letos na uporabnika iPhona zaslužil okoli 467 dolarjev, medtem ko bo Google zaslužil 44, Facebook pa 11 dolarjev. Vzemite brezplačnih 50 evrov za trgovanje TUKAJ. "Obstaja velika verjetnost, da se bo dojemanje vlagateljev Appla kot podjetja strojne opreme spremenilo že leta 2016, ko bo prihodek od storitev začel strmo rasti z uvedbo elektronskega plačevanja in TV-storitev," pravi Brett Genus, glavni ekonomist v Fortradu. Cena delnic Appla se trenutno giblje pri približno 119 dolarjih.

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakršnemkoli finančnem instrumentu. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršnekoli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Ne spreglejte