Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 9. 2014,
14.27

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

vreme jesen

Ponedeljek, 29. 9. 2014, 14.27

8 let, 1 mesec

S kakšnim vremenom nam bo postregla jesen? (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po koncu kislega in deževnega poletja si je marsikdo obetal več lepega vremena v jeseni, vendar kot kaže, bo začetek jeseni povsem jesenski, kar pomeni nižje temperature in tudi možnost padavin.

Pred nami sta po besedah dežurnega meteorologa na agenciji za okolje Andreja Velkavrha dva lepa in topla dneva, potem pa sledi ohladitev in tudi možnost padavin.

V sredo in četrtek mogoče padavine V sredo in četrtek bo prehodno nekaj več oblačnosti, predvsem v sredo in v noči na četrtek pa bodo mogoče manjše padavine. "Teh bo malo in najbrž ne čisto povsod," je dejal Velkavrh.

Nato sledi spet nekaj dni suhega vremena, in sicer vse tja do torka oziroma srede prihodnjega tedna.

Skok na morje? Zakaj pa ne. Danes in v torek bodo temperature še od 22 do 24 stopinj Celzija, od srede naprej pa se bodo nekoliko spustile in se skoraj ne bodo dvignile nad 20 stopinj. Še hladneje bo, kot kažejo trenutne napovedi, od sredine prihodnjega tedna, ko bo več oblačnosti in tudi možnost padavin.

Vsi morski navdušenci pa lahko te dni še vedno izkoristijo za skok na morje, saj je temperatura morja še vedno okoli 20 stopinj Celzija ali celo kakšno stopinjo več. Voda se bo nekoliko ohladila v četrtek, ko se bo pojavila burja, vendar po besedah Velkavrha ohladitev ne bo tako drastična.

Morda nas bo oktobra razveselilo indijansko poletje Poletje, ki se je na koledarju poslovilo prejšnji teden, je imelo kar nekaj nadpovprečnih, pa tudi podpovprečnih odstopanj od dolgoletnega povprečja.

Po besedah Velkavrha je bilo poleti nadpovprečno veliko padavin in tudi pogostih padavin. Pod povprečjem je bila količina sončnih ur, prav tako pa letos nismo imeli ekstremno visokih temperatur.

Temperature na splošno pa so bile povsem povprečne, prav tako je bilo povprečno število vročih dni, ko so bile temperature nad 30 stopinjami Celzija.

Upanje, ki ostaja vsem tistim, ki se še ne želijo posloviti od nekoliko višjih temperatur, je indijansko poletje, ki je predvsem oktobrski pojav. Morda pa nas nekaj dni toplega in sočnega vremena čaka takrat.

Ne spreglejte