SiolNET. Novice Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Radarju pokazal sredinec in si prislužil tisoč evrov kazni

1

termometer

 | Foto:
Policija v BiH je oglobila švicarskega državljana, ki je večkrat prekršil omejitev hitrosti, poleg tega pa skupaj s sovoznikom kameri na stacionarnem radarju pokazal sredinec.

Prekrškar je kazen, dobrih 2000 konvertibilnih mark (1000 evrov), poravnal v manj kot osmih dneh in zato plačal le polovico globe, torej 500 evrov.

Moški, ki so ga prijeli, je vozil bmw s švicarskimi registracijami, v bližini kraja Posušje pa je decembra in januarja petkrat prekršil dovoljeno hitrost. Večinoma je vozil več kot 100 kilometrov na uro, je ponedeljek v spletni izdaji poročal časnik Dnevni avaz, ki se sklicuje na pristojno notranje ministrstvo.

Vse kršitve je zabeležil stacionarni radar ob cesti, na katerega je nameščena tudi kamera. Ta pa je ovekovečila tudi, kako ji je prometni prekrškar s hitrostjo 113 kilometrov na uro pokazal sredinec. To pa velja za prekršek zoper javni red in mir.

Poleg 34-letnega voznika je kameri sredinec pokazal tudi njegov 27-letni sopotnik. Oba so prijeli in ju kazensko ovadili. Za prometne prekrške so vozniku izrekli kazen v višini 1350 konvertibilnih mark, zato, ker je pokazal sredinec, pa še dodatnih 700 konvertibilnih mark.

Ker je kazen plačal v roku osmih dni, so mu polovico globe oprostili, lokalni proračun pa je zato bogatejši za dobrih 1000 konvertibilnih mark. Še vedno pa čakajo na 700 konvertibilnih mark, ki jih bo moral plačati sovoznik, ki je državljan BiH.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin