SiolNET. Novice Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj so študirali svetovni voditelji

3

termometer

Ste kdaj sanjali, da bi postali voditelj države ali vlade? Kot najbolj zanesljiva popotnica do tega položaja so se izkazali študij ekonomije, prava in političnih ved.

Spletni portal MapPorn subreddit objavil zemljevid, ki je obarvan z barvami izobrazbe voditeljev vlad in držav po svetu.

Velik del sveta, med drugim Kanada, Mehika, Brazilija, Švedska, Švica, Kitajska, Indija, je v rožnati barvi, ki označuje izobrazbo iz ekonomije in poslovnih ved.

Pogosti sta tudi rumena (ZDA, Argentina, Rusija, Španija) in rjava (Poljska, Italija, Madžarska, Japonska), ki označujeta izobrazbo iz prava oziroma političnih ved.

Zeleno-rjava Slovenija Predsednica vlade Alenka Bratušek je po diplomi iz tekstilnega inženirstva na Fakulteti za družbene vede končala magistrski študij menedžmenta, zato je Slovenija na zemljevidu označena s svetlo zeleno barvo, ki označuje izobrazbo iz izobraževanja, družbenih ved in psihologije.

Slovenski trikotnik je medtem obarvan z rjavo, ki označuje diplomo predsednika Boruta Pahorja iz mednarodnih odnosov na FDV.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin