SiolNET. Novice Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Južnokorejski in ruski znanstveniki želijo klonirati mamuta

3

termometer

V okviru načrtovanega projekta naj bi znanstveniki celična jedra iz ostankov tkiv te izumrle živalske vrste, ki so jih našli v Rusiji, vsadili v jajčne celice indijskega slona.

Te celice naj bi nato vsadili v slonjo samico, ki bi lahko donosila zarodek. Južnokorejski specialist na področju kloniranja Hwang Woo Suk je v Seulu že podpisal pogodbo o sodelovanju v tem ambicioznem projektu s predstavniki zvezne univerze v ruski republiki Jakutija. Zdaj naj bi vzorce tkiv te izumrle slonje vrste pripeljali iz Rusije v Južno Korejo, je sporočil predstavnik južnokorejske ustanove za biotehniško raziskovanje Sooam, ki jo vodi Hwang. Sooam bo v zameno za tkiva mamuta z rusko univerzo delil tehnološko znanje.

Večino dedne zasnove mamuta so dešifrirali že leta 2008 Japonski znanstveniki so sicer že januarja lani sporočili, da potekajo priprave na kloniranje mamuta, podobne napovedi pa so prišle tudi iz vrst drugih raziskovalcev. Večino dedne zasnove mamuta so dešifrirali že leta 2008, kljub temu pa je časnik Nature možnosti kloniranja mamuta ocenil kot zelo majhne.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin