Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
3. 6. 2015,
14.35

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

LinkedIn Facebook zaposlitev nasveti Matic Tomšič

Sreda, 3. 6. 2015, 14.35

7 let, 2 meseca

Če službo iščete na LinkedInu, ga uporabljajte kot Facebook

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Delodajalce, ki nove obraze rekrutirajo tudi na družbenem omrežju LinkedIn, najbolj privlačijo aktivni profili z zanimivo vsebino, zato svojega posodabljajte tako redno kot Facebook ali Twitter.

Družbeno omrežje LinkedIn, ki ga kot internetni življenjepis uporabljajo številni tehnološko ozaveščeni iskalci zaposlitve, deluje precej bolj učinkovito, če so pri tem aktivni kot na drugih platformah, kot so Facebook, Twitter, Instagram. A ogromno uporabnikov LinkedIna pogosto pozabi na redno posodabljanje in bogatenje svojega profila z vsebinami ter mreženje z drugimi uporabniki. Premajhen časovni vložek praviloma ne prinaša želenih rezultatov Kot v raziskavi ugotavlja analitično podjetje Pew Research Center, se z osebnim računom in navezovanjem novih stikov na LinkedInu dnevno ukvarja vsega 13 odstotkov uporabnikov. Kar 61 odstotkov tistih, ki pri iskanju službe stavijo predvsem na svoj digitalni CV, pa LinkedIn obišče manj kot enkrat na teden. Do Facebooka po drugi strani po podatkih Pew Research dnevno dostopa 70 odstotkov uporabnikov, do Instagrama 49, do Twitterja pa 36 odstotkov. Večina omenjena družbena omrežja v enem dnevu obišče večkrat, vsebino profila (objave na časovnici, osebne informacije) pa osvežijo vsaj enkrat na teden. Delodajalci prej opazijo aktivne uporabnike Tisti, ki LinkedIn uporabljajo zato, da bi našli morebitne nove sodelavce, menijo, da je redna uporaba družbenega omrežja ključna za izstopanje med več kot 350 milijoni uporabnikov. Delodajalci so namreč najbolj pozorni na posameznike – tudi najprej jih opazijo – ki svojemu profilu ne le redno dodajajo nove privlačne vsebine, temveč se tudi pridružujejo skupinam, povezanim z njihovim področjem dela ali znanja, ter v njih aktivno sodelujejo, je v nasvetih uporabnikom zapisalo vodstvo LinkedIna.

Pokažite, ne povejte A aktivno posodabljanje profila zaradi aktivnosti same še ni ključ do uspeha, opozarjajo pri LinkedInu. Uporabnikom svetujejo, naj profil čim bolj napolnijo z dokazili o delovnih izkušnjah, izobrazbi, opravljenih tečajih, prostovoljnem delu. Sploh zadnje delodajalci zelo cenijo: po podatkih LinkedIna prostovoljstvo z delovnimi izkušnjami enači 42 odstotkov delodajalcev.

LinkedIn uporabnikom svetuje tudi, naj pri izpolnjevanju profila in dodajanju vsebine uporabijo ključne besede (izobrazba, naziv, želeno delo, znanja), izognejo pa naj se uporabi puhlih pridevnikov, s katerimi se opisujejo številni uporabniki, večina delodajalcev pa jih sovraži. Med najmanj zaželenimi so motiviran, strasten, kreativen, zagrizen, zelo izkušen, odgovoren, strateški, dokazan, organiziran in strokoven.

Ne spreglejte