SiolNET. Novice Lokalne volitve
3,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

16 ljubljanskih civilnih iniciativ Ljubljančane pozvalo, naj ne volijo za Jankovića

3,71

termometer

Ljubljanica
Foto: Ana Kovač

Šestnajst civilnih iniciativ, ki delujejo na območju Mestne občine Ljubljana (Mol), je Ljubljančane v sporočilu za javnost pozvalo, naj gredo 18. novembra na volitve in volijo za spremembo.

Kot v skupnem sporočilu navaja 16 civilnih iniciativ, med drugim tudi iniciativa Tržnice ne damo, same že dolga leta spremljajo in poznajo tudi temno plat "zelene prestolnice". Poudarjajo, da številni projekti, ki jim nasprotujejo, ne pomenijo rešitev težav prebivalcev, ampak ustvarjajo nove težave: prometne zamaške, onesnažen zrak, prekomerno obremenjevanje z okoljskim hrupom, nočno osvetljevanje, poplavljene kleti, poškodovane temelje stavb, obremenjevanje s smradom, neurejeno odvažanje odpadkov in podobno.

Pri tem izpostavljajo najnovejši projekt tako imenovani kanal C0, v okviru katerega Mestna občina Ljubljana (Mol) po njihovem mnenju v nasprotju s strokovnimi argumenti na silo gradi ogromno kanalizacijsko cev prek vodonosnika z najbolj kakovostno ljubljansko pitno vodo.

Pozivajo, naj preberejo volilne programe in izberejo spremembo

Opozarjajo, da investitorji in tudi Mol večinoma ignorirajo njihove zahteve po upoštevanju okoljskih in prostorskih predpisov ter pravil stroke.

Rešitev je zato po njihovem prepričanju sprememba pri vodenju in odločanju na Molu. "Nihče Ljubljančanom odločanja o Ljubljani ne bo vrnil, če se za to ne bomo potrudili sami," so zapisali. Ljubljančane so pozvali, naj preberejo volilne programe strank in kandidatov za župane ter na volitvah izberejo spremembo, ki jim je najbližja.

Civilne iniciative, ki so spisale skupno sporočilo:

1. Civilna družba Zg. Kašelj
2. Civilna iniciativa Polje
3. Civilna iniciativa Zadobrova
4. Civilna pobuda za ohranitev Plečnikovega stadiona v izvirni obliki
5. Društvo DUO
6. Društvo za koheziven razvoj Šentvida
7. Državljanska pobuda Vevče
8. Iniciativa PO 843
9. Koordinacijski odbor stanovalcev Fondovih hiš
10. Neformalna civilna iniciativa za zmanjšanje prekomernega hrupa, ki ga povzročajo Slovenske železnice z ranžirno postajo in s prometom
11. Tržnice ne damo
12. Uredimo Bežigrad
13. Vaški odbor Slape
14. Vaški odbor Vevške ceste
15. Za staro Ljubljano
16. Združenje krajanov Sp. Kašelj–Podgrad–Zalog Ljubljana, 7. 11. 2018”
Zemljevid župani Novice Kdo so kandidati, ki kandidirajo za župane #seznam Zoran Janković in Anže Logar Novice Anketa: Janković daleč pred vsemi, sledi mu le Logar

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 376
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin