Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
12. 2. 2016,
15.18

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kolesarstvo

Petek, 12. 2. 2016, 15.18

6 let, 4 mesece

Ziggie Bag: od zoprnega odpadka do uporabnega kolesarskega dodatka

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Kolesarska torbica Ziggie Bag je skoraj v celoti izdelana iz odpadnih kolesarskih zračnic, mladi slovenski podjetniki pa so ji dodali dodatek, ki ga bo vesel vsak uporabnik mobilnega telefona.

Na prvi pogled je Ziggie Bag videti kot številne druge kolesarske torbice, a je posebna vsaj v dveh pogledih, je prepričana skupina mladih slovenskih start-up podjetnikov, ki so tudi vsi po vrsti kolesarski navdušenci. Skoraj v celoti je namreč narejena iz zavrženih kolesarskih zračnic, s čimer je ta zahtevni odpadek dobil novo in predvsem uporabno življenje v svojem svetu kolesarstva.

Proti stresu ob omaganem telefonu

V skladu z dobo nenehne povezanosti, v kateri nam na mobilnih telefonih prevečkrat zmanjka akumulatorske moči, so pomislili tudi na to in v Ziggie Bag vgradili uporaben dodatek: zunanji akumulator (power bank). Z dodatkom je v nujnih primerih mobilni napravi, ki ji je zmanjkalo moči, mogoče vdahniti še nekaj življenja in tako morda opraviti nujen klic ali pridobiti pomemben podatek.

Na sprednjo stran torbice so dodali LED-diodo, ki lahko še poveča vidnost kolesarja v prometu tako, da nadomesti ali – še boljše – nadgradi osvetlitev samostojne sprednje luči kolesa. Čeprav je namenjena predvsem kolesarjem, so prepričani, da bo koristna tudi ob številnih drugih vsakodnevnih opravilih.

Prihodnji mesec želijo na Kickstarter

O do okolja prijazni torbici so mladi kolesarji začeli razmišljati lansko poletje in že izdelali nekaj prototipov. Menijo, da je prav letošnje leto, ko je Ljubljana zelena prestolnica Evrope, pravi čas, da dosežejo večji preboj v javnosti, nam je pojasnil eden od snovalcev Žiga Bauer.

Predvidoma prihodnji mesec bodo s svojo idejo poskusili prepričati tudi podpornike zunaj Slovenije, saj načrtujejo kampanjo na platformi Kickstarter. Verjamejo, da se odpadki, ki bi sicer zahtevali zamudno ter drago obdelavo in uničenje, lahko uporabijo za ustvarjanje zanimivega in uporabnega izdelka, ki se lahko povsem enakovredno kosa s tistimi iz novih materialov.

Ne spreglejte