Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
2. 9. 2013,
14.19

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

tablica tablični računalnik

Ponedeljek, 2. 9. 2013, 14.19

4 leta, 10 mesecev

V jesensko bitko tablic se vključuje tudi LG

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Družini osempalčnih tabličnih računalnikov z vseh vetrov se bo prihodnji teden na sejmu IFA v Berlinu pridružil G Pad 8.3, ki je v skromne dimenzije zaslona prvi stlačil ločljivost Full HD.

Sodeč po prvih uradnih predstavitvenih fotografijah je G Pad 8.3 videti odlično, saj se dizajn odmika od klasičnega kvadratastega lgjevskega in se nagiba v smer dih jemajočega supertelefona LG G2. Ta bo v tretjem četrtletju 2013 eden glavnih prodajnih adutov LG, zagotovo pa ga bomo videli tudi na berlinskem sejmu IFA, ki vrata vsem obiskovalcem odpira v petek, 6. septembra.

Najprej komentar zaslona. Čeprav pod izrazom Full HD marsikdo pomisli na 1920 x 1080 pikslov, bo slika še malenkost ostrejša, saj zaslonska matrika podpira širokozaslonski standard WUXGA, kar pomeni ločljivost 1920 x 1200 pikslov in razmerje slike 16:10. O velikosti ne bi izgubljali besed, saj dimenzije zaslona in v grobem tudi tablice izdaja kar njeno ime. Z G Padom 8.3 se bo LG sicer podal na področje malih velikih zaslonov, kjer trenutno kraljujejo iPad Mini, Galaxy Tab 3 in Note 8.0 ter Nexus 7.

Pod ohišjem iz fine plastike, ki je dovolj tanko za držanje v eni roki, celotna naprava pa zaradi konkretnega rezanja odvečnega balasta tehta le 338 gramov, sta stisnjena Qualcommov Snapdragon 600 s štirijedrnim procesorjem s frekvenco 1,7 gigaherca in dva gigabajta pomnilnika. Elektriko bosta vlekla iz 4600-miliamperske baterije, ki pa jo bo z napajalnim kablom kljub obljubam proizvajalca o dolgoživosti vseeno najbrž treba spariti precej pogosto.

Softver? Jasno je, da diši po Androidu – še vedno sicer čakamo različico 5.0, Key Lime Pie, zato se bomo morali sprva zadovoljiti z Jelly Beanom 4.2.2., posodobitev na 4.3 pa bo najbrž na voljo prav kmalu. Med unikatnimi programskimi dodatki se LG najbolj opira na priročnost večopravilnih QSlide in Slide Aside ter privlačnost funkcije KnockON, ki omogoča vklop in izklop naprave s tapkanjem.

Ne spreglejte