Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
17. 10. 2018,
10.34

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,92

Natisni članek

Reddit viralka nesreča nesreča

Sreda, 17. 10. 2018, 10.34

5 let, 6 mesecev

V hudi prometni nesreči umrla tudi znana zaljubljenca

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,92
Prometna nesreča limuzina | Amanda Halse in Patrick Cushing sta pred približno dvema mesecema povzročila topljenje src uporabnikov interneta po vsem svetu. | Foto Facebook

Amanda Halse in Patrick Cushing sta pred približno dvema mesecema povzročila topljenje src uporabnikov interneta po vsem svetu.

Foto: Facebook

V eni najhujših prometnih nesreč v zgodovini ZDA, ki se je zgodila 6. oktobra in v kateri je po trku limuzine z drugim vozilom življenje izgubilo kar 20 ljudi, sta med drugim umrla tudi fant in dekle, ki sta dva meseca prej zaslovela s prisrčno objavo na z naskokom najbolj obiskanem spletnem forumu Reddit. Čeprav je od nesreče minilo že 11 dni, so uporabniki Reddita pike povezali šele včeraj. 

policija sirena luči
Novice Huda tragedija: v nesreči limuzine umrlo 20 ljudi #video

Med 17 umrlimi potniki v nesrečni limuzini sta bila 31-letni računalničar Patrick Cushing in njegovo 26-letno dekle, natakarica in umetnica Amanda Halse. 

Par je na spletu zaslovel pred dvema mesecema, ko je Cushing na Redditu, z naskokom najbolj obiskanem spletnem forumu, objavil risbo, ki jo je Halsejeva zanj narisala ob obletnici začetka njunega razmerja:

Reddit | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Risba prikazuje Cushinga in Halsejevo, našemljena v princeso Peach in Yoshija, lika iz Nintendovih videoiger, ki sta jih pogosto igrala v prostem času. Zraven je pripis: "Hvala, ker mi vedno dovoliš, da sem Yoshi, čeprav vem, da hočeš tudi sam vedno biti on."

Na forumu, ki ga vsak dan spremlja več deset milijonov ljudi, je objava postala ena največkrat všečkanih v zadnjih mesecih.

Avtomoto Nenavadna prometna nesreča v Celju, voznica okopala svoj avto

Marsikateri uporabnik je bil zato šokiran, ko se je na Redditu pred kratkim javil Cushingov sorodnik in razkril, da sta zaljubljenca izgubila življenje v prometni nesreči, ki je pretresla tako ameriško kot svetovno javnost. 

Da sta bila Halsejeva in Cushing res udeležena v prometni nesreči, so potrdili tudi številni mediji, ki so objavili fotografije žrtev nesreče:

Delni seznam umrlih v cestni tragediji, ki ga je objavil ameriški medij ABC7.  | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Delni seznam umrlih v cestni tragediji, ki ga je objavil ameriški medij ABC7. Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

"Ko sem prvič videl tisto risbo, se mi je stopilo srce. Zdaj, ko jo vidim drugič, se mi topi zaradi čisto drugega razloga," je na Redditu zapisal eden od uporabnikov. Neki drugi uporabnik, ki je Amando Halse poznal osebno, pa je v komentarju delil več fotografij njenih risb, ki jih je na delovnem mestu ustvarjala za svoje sodelavce. 

Preberite tudi:

F-16
Novice Bizarna letalska nesreča v Belgiji: pritisnil je gumb in "bum!"
Letalo suhoj
Novice V Ukrajini trčila vojaška lovca, umrla sta oba pilota
Novice Mojstrsko prestrežen zahrbten udarec je postal prava senzacija
Liveleak
Novice Resnica o norišnici na šoli, kjer so otrokom podtaknili odvajalo
Ashton Kutcher
Trendi Zvezdnik s Teslo zbil najstnika in se mu opravičil s fotografijo
Ne spreglejte