Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2024,
15.00

Osveženo pred

2 uri, 18 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
prihodki Spotify digisvet

Natisni članek

Torek, 23. 7. 2024, 15.00

2 uri, 18 minut

Spotify v četrtletju s petino višjimi prihodki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Spotify | Aktivnih uporabnikov je bilo 626 milijonov, manj od napovedanih 631 milijonov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. | Foto Reuters

Aktivnih uporabnikov je bilo 626 milijonov, manj od napovedanih 631 milijonov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Foto: Reuters

Švedski ponudnik storitev za pretočno predvajanje glasbe Spotify je v drugem četrtletju ustvaril 3,8 milijarde evrov skupnih prihodkov, kar je 20 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Dobiček iz poslovanja je znašal rekordnih 266 milijonov evrov, potem ko je imela družba v lanskem drugem četrtletju 247 milijonov evrov izgube.

Spotify je v treh mesecih število naročnikov povečal za 12 odstotkov na 246 milijonov, kar je en milijon več od načrtov. Aktivnih uporabnikov je bilo 626 milijonov, manj od napovedanih 631 milijonov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

"Razburljivi časi za Spotify so. Nadaljujemo z inovacijami in dokazujemo, da nismo le odličen izdelek, ampak vedno bolj tudi odličen posel. In to počnemo po časovnici, ki je presegla celo naša lastna pričakovanja. Vse to prinaša dobre obete za prihodnost," je v izjavi ob rezultatih zapisal glavni izvršni direktor Daniel Ek.

Taylor Swift, The Eras Tours
Trendi Taylor Swift podrla nov rekord
Spotify
Trendi Spotify: Lani več kot 1.250 umetnikov z milijonom ameriških dolarjev zaslužka
Ne spreglejte