Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
26. 8. 2015,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

pametni telefoni Matic Tomšič

Sreda, 26. 8. 2015, 13.16

8 let

Prihaja Wileyfox, britanski odgovor na pametne telefone OnePlus

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Wileyfox Swift in Wileyfox Storm sta prihajajoča pametna telefona britanskega proizvajalca, ki ju odlikujejo podobne lastnosti kot OnePlus One: hitrost, prilagodljivost in nizka cena.

Britansko podjetje Wileyfox se je lotilo podobnega podviga kot kitajski OnePlus - uporabnikom za nizko ceno ponuditi zelo zmogljiv pametni telefon, ki bo privlačna alternativa najboljšim modelom na trgu. Kmalu bosta tako na voljo njihova prva modela, zmogljivejši (in s tem dražji) model Storm in cenejši, a še vedno privlačen Swift. Premijski Storm bo opremljen s procesorjem Snapdragon 615, tremi gigabajti pomnilnika RAM, 32 gigabajtnim modulom za shranjevanje podatkov in Sonyjevim fotoaparatom z 20 megapiksli. Malce okleščeni Swift pa bo imel vsega malce manj (slabši procesor Snapdragon 400, 2 gigabajta pomnilnika, 16GB prostora, fotoaparat s 13 megapiksli).

Dodana vrednost: Cyanogen Oba pametna telefona bo poganjal operacijski sistem Cyanogen. Čeprav je zasnovan na Androidu, gre za samostojno platformo, ki želi z Androidom zdaj tekmovati za del trga mobilnih operacijskih sistemov. Glavni prednosti Cyanogena sta izjemna prilagodljivost uporabniškega vmesnika in dostopnost številnih naprednih orodij za igranje s sistemskimi nastavitvami. Cyanogen je poganjal tudi lansko telefonsko uspešnico OnePlus One.

Dražji Wileyfox 270 evrov, cenejši samo 170 Wileyfoxov pristop do trženja svojih premiernih pametnih telefonov spominja na model, ki ga je lani uspešno uporabil kitajski OnePlus. Britanski proizvajalec sicer ne obljublja prelomnega performansa, zagotavlja pa izvrstno uporabniško izkušnjo in nizko ceno. Ker bo Wileyfox marže ohranil zelo nizke, bo cena modela Storm 199 funtov (270 evrov), Swift pa 129 funtov (približno 175 evrov). Ni še znano, če bodo telefona pošiljali tudi v Sloveniji.

Ne spreglejte