Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
24. 2. 2021,
5.46

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

2

Natisni članek

HarmonyOS operacijski sistem pametni telefon Huawei Mate X2 pregibni telefon Huawei

Sreda, 24. 2. 2021, 5.46

3 leta, 2 meseca

Predstavili Huawei Mate X2 in napovedali zagon operacijskega sistema HarmonyOS

Pregibnež za dobrega poltretjega "jurja", ki do nas (še) ne bo prišel

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

2

Huawei Mate X2 | Pri Huaweiu so prepričani, da so pri pregibnem telefonu Mate X2 izpopolnili tudi eno od do zdaj najšibkejših toč takšnih telefonov - tečaje.

Pri Huaweiu so prepričani, da so pri pregibnem telefonu Mate X2 izpopolnili tudi eno od do zdaj najšibkejših toč takšnih telefonov - tečaje.

Ob zagonu Huaweievega najnovejšega paradnega pregibnega telefona (za zdaj še samo) za kitajski trg smo izvedeli tudi, kdaj bo Huaweiev operacijski sistem HarmonyOS prišel v javnost.

Leto 2020 je bilo leto, polno izzivov za Huawei, je na kongresu Mobile World Congress, ki se je letos v svoji februarski izdaji preselil iz (fizične) Barcelone v (večinoma virtualni) Šanghaj (v Barceloni bo predvidoma junija, če bodo epidemiološke razmere dopuščale), povedal prvi mož Huaweievega oddelka za naprave Richard Yu.

Huawei, IFA 2020
Novice Huawei predstavil šest novih naprav in novi uporabniški vmesnik za mobilne naprave

"Hkrati so nas napadle pandemija covid-19 ter druga in tretja runda ameriških sankcij, kar je ustvarilo veliko težav našemu poslovanju in vsakdanjem delu," je povedal Yu. "Uspelo nam je zaradi trdne podpore naših partnerjev in potrošnikov ter neprekinjenega razvoja in raziskav." V zadnjem predkoronskem letu 2019 so namreč razvoju in raziskavam namenili 15,3 odstotka letnih prihodkov, to je dobro milijardo evrov.

Glavni izvršni direktor Huaweievega oddelka za potrošniške naprave Richard Yu je predstavil nov pregibni telefon Huawei Mate X2.  | Foto: Glavni izvršni direktor Huaweievega oddelka za potrošniške naprave Richard Yu je predstavil nov pregibni telefon Huawei Mate X2.

HarmonyOS v javnosti od aprila

Onemogočen dostop do Googlovega mobilnega okolja in aplikacij je pospešil razvoj lastnega mobilnega operacijskega sistema HarmonyOS, ki ga bodo, kot je razkril Yu, postopoma začeli objavljati aprila.

Med prvimi, ki ga bodo preizkusili, bodo lastniki novega pregibnega telefona Mate X2, za katerega bo treba odšteti okrog 2.500 evrov – a ga, vsaj sprva, v našem delu sveta ne bo, saj bo do nadaljnjega na voljo samo kitajskemu trgu.

Huawei, Francija, 5G
Novice Huawei: Ne, ne prodajamo svojih prestižnih znamk

Več kot 20 centimetrov zaslona

Mate X2 ima, tako kot vsi Huaweievi premijski telefoni, kamere, ki jih sopodpisuje nemška Leica. Glavna kamera ima desetkratno optično povečava, Mate X2 pa se lahko pohvali tudi z enim od največjih zaslonov med pametnimi telefoni (20,3 centimetra oziroma osem palcev) ter ohišjem iz jekla in ogljikovih vlaken. Srce je procesor Kirin 9000 z integriranim modemom za omrežja 5G.

Ob predstavitvi so poudarili tudi, kot mu pravijo, večdimenzionalni tečaj, ki so ga razvijali kar pet let. Zasnova omogoča, da je vmesna reža v zloženem stanju skoraj nezaznavna in da je gubanje zunanjega zaslona v odprtem položaju manjše, brez vdora potencialno škodljivega prahu in umazanije, ki bi lahko vdrla čez stranske odprtine, če ne bi bile skrite.

Ne spreglejte