Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
2. 2. 2016,
14.22

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samsung Samsung Galaxy A80 pametni telefoni

Torek, 2. 2. 2016, 14.22

4 leta, 7 mesecev

Nov veter brez viharja v denarnici

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Povsem nova in drugačna Samsung Galaxy A3 in A5 bosta pri slovenskih mobilnih operaterjih in v prosti prodaji na voljo že čez nekaj dni, A7 pa bo treba poiskati nekje zunaj Evrope.

V pričakovanju novosti v najvišjem segmentu v drugi polovici meseca je Samsung izkoristil prve februarske dni za osvežitev svoje ponudbe pametnih mobilnih telefonov srednjega razreda. Višjega srednjega razreda, kot oni radi rečejo. Nova serija, a (skoraj) enako staro ime Serija pametnih telefonov Samsung Galaxy A je prenovljena – a oznake pametnih mobilnih telefonov v njej so ostale nespremenjene. No, skoraj nespremenjene, saj je logotipu novincev dodana oznaka 6 za letnico 2016, tudi v besedilu se ob omembi nove serije lahko doda oznaka 2016, povedo pri Samsungu.

Ali bo pri nabavi dodatne opreme nastajala zmeda? V slovenski podružnici Samsunga pravijo, da niti ne, saj bodo enaki polnilniki in slušalke delali tako pri stari kot tudi pri novi seriji Galaxy A. Paziti je treba le pri nabavi ovitkov, saj dimenzije prejšnjega A5 in novega A5 (ali A3) niso enake.

"Kmalu po začetku prodaje nove serije Galaxy A (2016) se bodo telefoni predhodne serije istega imena poslovili iz prodaje," je še pojasnil vodja oddelka mobilne telefonije v slovenski podružnici Samsunga Bernard Purkart.

Kovina in steklo namesto plastike Samsung se je odločil, da najnaprednejšega telefona serije Galaxy A z oznako A7 ne bo prodajal nikjer v Evropi, A3 in A5 pa na police trgovin – tudi v Sloveniji – prihajata že čez nekaj dni. V prosti prodaji bo za A3 pri nas treba odšteti 329,90 evra, za A5 pa 439,90 evra, a bosta oba tudi v ponudbi domačih mobilnih operaterjev, kjer ju bo mogoče ob vezavi naročniškega razmerja dobiti ugodneje.

Tudi Samsung pri novincih srednjega razreda stavi na okrepljeno zmogljivost akumulatorja, sodobnejšo obliko, steklo in kovino brez plastike in izboljšano kamero. V modelu A3 bo namreč akumulator z zmogljivostjo 2300 miliamperskih ur, v A5 pa takšen s še 600 miliamperskimi urami več. Kameri imata tudi optični stabilizator in orodja za boljši slikovni zajem, predvsem za selfieje.

Dve velikosti zaslona, tri barve za vsak model Modela se razlikujeta tudi po velikosti zaslona: diagonala pri modelu A3 meri 4,7 palca (11,9 centimetra), pri modelu A5 pa 5,2 palca (13,2 centimetra). Pri obeh bo mogoče izbirati med belo, črno in zlato barvo, so še napovedali pri slovenski podružnici Samsunga.

Ne spreglejte