Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
23. 10. 2021,
17.43

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,49

3

Natisni članek

kriptovalute kriptovaluta bitcoin

Sobota, 23. 10. 2021, 17.43

2 leti, 6 mesecev

Neverjetna sreča: v sekundi je zaslužil 49.000 evrov

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,49

3

Bitcoin | Uporabniku foruma Reddit je uspela skoraj nemogoča kupčija.  | Foto Unsplash

Uporabniku foruma Reddit je uspela skoraj nemogoča kupčija.

Foto: Unsplash

Kratkotrajna anomalija v beleženju gibanja cene kriptovalute bitcoin, ki se je v noči na petek zgodila na največji svetovni menjalnici za kriptovalute Binance, je peščici vlagateljev omogočila, da so okrog 600 bitcoinov kupili s skoraj 90-odstotnim popustom. Med njimi je bil tudi srečnež, ki mu je uspelo skoraj nemogoče.

Bitcoin je na borzi Binance v noči na petek strmoglavil za kar 87 odstotkov z okrog 65.000 dolarjev na 8.200 dolarjev. "Popust" je trajal nekaj minut, ni pa bil posledica povpraševanja in ponudbe. Sunkovit padec cene je bil posledica anomalije v trgovalnem algoritmu borze Binance. 

Kot smo poročali v petek, je nekaj vlagateljev na Binance izkoristilo priložnost in v času znižane cene kupilo približno 600 bitcoinov. Med njimi je bil tudi uporabnik foruma Reddit z vzdevkom Traditional-Ebb-8380, ki pa za svoj nakup enega bitcoina in še nekaj drobiža ni vedel, dokler ni prejel obvestila o izvršeni transakciji.

Fortrade, bitcoin
Novice Bitcoin izgubil 87 odstotkov vrednosti in pristal na 8.200 dolarjih

Poteza, ki uspe enkrat na milijon let

Uporabnik Reddita je pred dvema mesecema bolj za šalo kot zares na borzi Binance namreč oddal tako imenovano omejeno naročilo, s katerim je določil cenovni prag, pri katerem bi samodejno kupil en bitcoin. Prag je postavil pri 11.000 ameriških dolarjih. 

Kriptovalute so v zadnjih treh mesecih znova eksplodirale. Bitcoin in ethereum, dve najbolj prepoznavni kriptovaluti, sta v zadnjih dneh dosegli nova cenovna rekorda.  | Foto: Unsplash Kriptovalute so v zadnjih treh mesecih znova eksplodirale. Bitcoin in ethereum, dve najbolj prepoznavni kriptovaluti, sta v zadnjih dneh dosegli nova cenovna rekorda. Foto: Unsplash

Ko je bitcoin na borzi Binance v petek ponoči v trenutku švignil navzdol in dosegel dno pri 8.200 dolarjih, je bil cenovni prag uporabnika Traditional-Ebb-8380 dosežen in presežen. Njegovo naročilo je bilo nemudoma izvršeno in z 11.000 dolarji je kupil 1,069 bitcoina. Ko se je cena kriptovalute na Binance normalizirala, je bil bogatejši za okrog 49.000 evrov. 

Traditional-Ebb-8380 je na Redditu pojasnil, da je imel zgolj neznansko srečo, dogodek pa mu bo vsaj malo popravil slabo voljo zaradi njegovih preteklih napak pri trgovanju s kriptovalutami.

Reddit | Foto: Reddit Foto: Reddit

Kot je zapisal v enem od komentarjev, je vrednost njegovega premoženja v kriptovalutah konec leta 2017, ko so bitcoin in druge kriptovalute prvič zares letele v nebo in povzročile globalno evforijo, presegala pol milijona evrov, nato pa jo je s serijo slabih potez, za zelo nizke zneske je prodal precej bitcoinov in jih nekaj izgubil tudi zaradi prevare, zmanjšal na samo nekaj več kot 30.000 evrov. 

Ne spreglejte