Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
28. 7. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

1

Natisni članek

Pokemon Go Apple

Četrtek, 28. 7. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Najvplivnejši direktor sveta ne zna izgovoriti trenutno najbolj vroče besede

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

1

Tim Cook | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pokemon. Beseda, ime Nintendovih domišljijskih bitij in del imena trenutno najbolj vroče aplikacije na svetu, se izgovori natanko tako, ko se zapiše, tega pa nihče ni povedal direktorju Appla, najvrednejšega podjetja na svetu.

Tim Cook (na fotografiji zgoraj) namreč meni, da milijoni uporabnikov pametnih telefonov po vsem svetu lovijo "pokejmene" in "pokejmense".

Njegova smešna izgovarjava besede Pokemon, ki je v angleškem jeziku množinski samostalnik, kar pomeni, da se za označevanje ednine in množine uporablja v isti obliki, je že sprožila hahljanje številnih internetnih medijev in spletnih forumov. Poslušate ga lahko spodaj:

Zakaj je Cook sploh omenjal Pokemone? Kot je povedal ob razkritju Applovih četrtletnih poslovnih rezultatov, je nad Pokemon Go navdušen. Prepričan je, da postavlja dober precedens za nadaljnji razvoj aplikacij, ki temeljijo na obogateni in navidezni resničnosti. Oznanil je tudi, da bo Apple v prihodnosti v razvoj navidezne resničnosti vložil še več sredstev in znanja. 

Kako lahko zaslužite z mobilno igro Pokemon Go

Applov dobiček pada

Applov poslovni rezultat za tretje četrtletje v letu 2016 je bil slabši kot v enakem obdobju lani. Ustvaril je 7,07 milijarde evrov dobička, kar je 27 odstotkov manj kot v tretjem četrtletju 2015. Tim Cook je to pripisal počasnejši prodaji pametnih telefonov iPhone - Apple jih je v tretjem četrtletju prodal 40 milijonov oziroma 10 milijonov manj kot v enakem obdobju lani. 

Skupni prihodki Appla v tretjem četrtletju so sicer presegli napovedi analitikov, prav tako število prodanih iPhonov.  | Foto: Skupni prihodki Appla v tretjem četrtletju so sicer presegli napovedi analitikov, prav tako število prodanih iPhonov. 

Preberite tudi: Apple je letos praznoval 40. rojstni dan, sprehodite se po zanimivi zgodovini najvrednejšega podjetja na svetu

Ne spreglejte