Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
19. 10. 2023,
10.00

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Sempl Niko Kušar Mario Koštomaj Nina Bohinc Furlan Luca Borzatta TSmedia Telekom Slovenije Addressable TV ciljano oglaševanje

Četrtek, 19. 10. 2023, 10.00

6 mesecev, 1 teden

Trendi in inovacije medijev in oglaševanja

SEMPL: najboljše iz dveh nekoč ločenih svetov

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
addressable tv | Na letošnjem SEMPL-u Telekom Slovenije in TSmedia predstavljata značilnosti in prednosti ciljanega oglaševanja, ki učinkovito združuje televizijo in digitalni svet. | Foto Shutterstock

Na letošnjem SEMPL-u Telekom Slovenije in TSmedia predstavljata značilnosti in prednosti ciljanega oglaševanja, ki učinkovito združuje televizijo in digitalni svet.

Foto: Shutterstock

Danes in jutri v Portorožu poteka tradicionalni regijski dogodek SEMPL, kjer se bo zbralo 1.300 medijskih strokovnjakov iz Slovenije in regije. Predstavitvi najnovejših medijskih trendov ter pregledu stanja in prihodnosti panoge prispevata tudi Telekom Slovenija in njegova hčerinska družba TSmedia.

SEMPL je okrajšava za sejem medijskega planiranja, a je dogodek s tem imenom v 25 letih svojega obstoja prerasel v strokovni in tekmovalni dogodek za predstavitev najnovejših medijskih trendov in prelomnih inovacij v panogi ter odlično okno za pogled v njeno prihodnost in priložnost za izmenjavo izkušenj regijskih strokovnjakov s širšega področja.

Tako bodo med drugim podelili 13 medijskih nagrad, med drugim za strateško uporabo medijskega spleta, inovativno uporabo novega medija, medijskega formata ali komunikacijskega kanala, najboljše uporabe različnih okolij in najboljšo strategijo.

Ciljano oglaševanje: most med televizijo in digitalnim svetom

Poslanstvu tega dogodka, to je predstavitev najnovejših medijskih trendov, prispevata tudi Telekom Slovenije in njegovo hčerinsko medijsko podjetje TSmedia. Direktor razvoja produktov in storitev pri Telekomu Slovenije Luca Borzatta v svojem predavanju predstavlja ciljano oglaševanje (Addressable TV), najnovejši trend, ki združuje najboljše (oglaševalske) lastnosti televizije in digitalnega sveta, ki televiziji omogoča segmentacijo, lokalizacijo ter časovno in finančno prilagojenost potrebam oglaševalcev na eni ter interesom uporabnikov na drugi strani.

Direktor razvoja produktov in storitev pri Telekomu Slovenije Luca Borzatta | Foto: Bojan Puhek Direktor razvoja produktov in storitev pri Telekomu Slovenije Luca Borzatta Foto: Bojan Puhek

Nova možnost učinkovitega oglaševanja je kot prva v Sloveniji na voljo na televizijski platformi NEO Telekoma Slovenije. Ta je že pred petimi leti prinesla pomembne spremembe in izboljšave pri domači zabavi ob televizijskih sporedih, med drugim tudi glasovno upravljanje v slovenščini. Ciljano oglaševanje je, tako zagotavlja Borzatta, le eden od mejnikov, ki jih NEO, platforma za pametno življenje Telekoma Slovenije, vseskozi prinaša.

Učinkovitejše kampanje s ciljanim oglaševanjem

Izkušnje, kako voditi oglaševalsko kampanjo s ciljanim oglaševanjem, bosta kot nadgradnjo predstavitve o tem novem in učinkovitem načinu oglaševanja predstavila in posredovala vodja prodaje ključnim kupcem v družbi TSmedia Nina Bohinc Furlan in skrbnih ključnih kupcev v tej družbi Mario Koštomaj.

Vodja prodaje ključnim kupcem v družbi TSmedia Nina Bohinc Furlan in skrbnih ključnih kupcev v tej družbi Mario Koštomaj | Foto: Bojan Puhek Vodja prodaje ključnim kupcem v družbi TSmedia Nina Bohinc Furlan in skrbnih ključnih kupcev v tej družbi Mario Koštomaj Foto: Bojan Puhek

Družba TSmedia sodeluje pri izvajanju storitev ciljanega oglaševanja in je tako vstopila na področje televizijskega oglaševanja, s čimer je še razširila svojo medijsko krajino, ki jo je ustvarila tudi z enim izmed najbolj branih in priljubljenih slovenskih digitalnih medijev Siol.net in nacionalno pokritostjo več kot 30 digitalnih zunanjih zaslonov (DOOH). Predavatelja bosta zelo konkretno predstavila, kako z uporabo vseh možnosti, ki jih družba TSmedia ponuja, pripraviti učinkovito in celostno kampanjo, ki s svojimi konkurenčnimi prednostmi prinese želene rezultate.

Izzivi medijskih načrtovanj

Na okrogli mizi o izzivih medijskih načrtovanj, kjer bodo spregovorili, kako krmarijo v spreminjajoči se medijski krajini, bo eden od štirih udeležencev vodja oglaševanja pri Telekomu Slovenije Niko Kušar.

Vodja oglaševanja pri Telekomu Slovenije Niko Kušar | Foto: Bojan Puhek Vodja oglaševanja pri Telekomu Slovenije Niko Kušar Foto: Bojan Puhek

Dotaknili se bodo trendov na področju medijskih investicij, vloge medijskih, kreativnih in specializiranih agencij, kako privlačiti talente in v katerih primerih se že izplača uporabiti orodja umetne inteligence v medijskem načrtovanju.

Ne spreglejte