Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Nedelja,
25. 4. 2021,
7.01

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Telekomov Tehnik nasvet kibernetska varnost pametni telefon

Nedelja, 25. 4. 2021, 7.01

3 leta

Uporabni nasveti za uporabo pametnih mobitelov

Mali koraki za velike učinke pri mobilnih telefonih

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
internet, telefon, mobitel, mladi, družabna omrežja, socilna omrežja | Že nekaj preprostih ukrepov lahko bistveno okrepi varnost in prijetno uporabniško izkušnjo s pametnimi mobilnimi telefoni. | Foto Getty Images

Že nekaj preprostih ukrepov lahko bistveno okrepi varnost in prijetno uporabniško izkušnjo s pametnimi mobilnimi telefoni.

Foto: Getty Images

Če se malo poigramo z besedami, bi lahko rekli, da so na nek način pametni mobilni telefoni kot ogenj: so dober služabnik, a hkrati slab gospodar. Z nekaj preprostimi nasveti pa lahko zagotovimo, da bodo naši zvesti digitalni spremljevalci res to in samo to, kar od njih pričakujemo – zanesljivi pomočniki.

Zajeten je seznam opravil, ki nam jih naši pametni telefoni pomagajo opraviti ali jih celo opravijo namesto nas. Podobno kot pri avtomobilih moramo tudi pri telefonih poskrbeti za nekaj osnovnega vzdrževanja in preventivnih ukrepov, ker le tako lahko jamčimo, da bo pot do cilja varna ter vsakič zanesljiva in brez nepotrebnih zapletov. Že nekaj neprevidnosti ali naivnosti in nepridipravi lahko pridejo do naših naprav in nam povzročijo škodo, preveč zanemarjanja pa lahko pripelje tudi do težav v delovanju.

Kliknite na sliko za ogled izvirnega članka na Telekomovem Tehniku. | Foto: Telekomov Tehnik Kliknite na sliko za ogled izvirnega članka na Telekomovem Tehniku. Foto: Telekomov Tehnik

Zdi se samoumevno, a praksa nakazuje nasprotno

Na srečo pa že nekaj preprostih (vendar doslednih) prejemov in ukrepov zagotavlja visoko raven varnosti in zanesljivosti. O njih se pogosto piše in marsikdo meni, da jih upošteva, a praksa žal kaže drugače, saj novih žrtev neprevidnosti nikoli ne zmanjka.

Več takih osnovnih, a pomembnih nasvetov so zbrali tudi pri Telekomovem Tehniku. Ko si jih boste ogledali, se vam bo morda zdelo, da vam je vse to že znano, toda koliko teh dobrih praks v resnici že uporabljate? Ali bi posvojili še preostale?

Ne spreglejte